G.Saray Avrupa Ligi maçı ne zaman? Galatasaray'ın Muhtemel Rakipleri

24.02.2022 - 18:51 | Son Güncellenme: 25.02.2022 - 01:58

UEFA Avrupa Ligi'nde Galatasaray'ın muhtemel rakipleri kimler? G.Saray'ın Avrupa maçı ne zaman, hangi gün? Avrupa Ligi Son 16 Turu kura çekimi ne zaman?

G.Saray Avrupa Ligi maçı ne zaman? Galatasaray'ın Muhtemel Rakipleri

Bu sezon Spor Toto Süper Lig'de beklenilen performansı gösteremeyen Galatasaray, taraftardan tepki görürken, ligde kötü bir pozisyonda yer aldı. Kötü gidişatın tersine, UEFA Avrupa Ligi'nde iyi bir grafik çizen Sarı-Kırmızılılar, buradaki yürüyüşüne devam ederek, sezonu Avrupa başarısıyla kapatmak istiyor. Son 16 play-off mücadelelerinin de son bulması ile Galatasaray'ın muhtemel rakipleri merak ediliyor. İşte detaylar...

Gruptan lider çıktı

UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nu Lazio, Marsilya ve L.Moskova gibi rakiplerinin önünde, lider olarak tamamlayarak, direkt Son 16'ya kalan Galatasaray, play-off mücadelerinden gelecek rakiplerini beklemeye koyuldu.

Avrupa Ligi kura çekimi ne zaman?

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu kura çekimi 25 Şubat 2022 Cuma günü yapılacak.

Galatasaray'ın Avrupa Ligi maçı ne zaman?

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu mücadelesinde rakibi ile karşı karşıya gelecek olan Galatasaray ilk ayağı, 10 Mart Perşembe, rövanş maçını ise 17 Mart Perşembe günü oynayacak.

Galatasaray'ın muhtemel rakipleri

Play-offlarda mücadele eden takımlardan Son 16 turuna girmeye hak kazananlar, Galatasaray'ın muhtemel rakipleri arasında yer aldı. 25 Şubat Cuma günü çekilecek olan kura sonucu, Sarı-Kırmızlılar'ın eşleştiği kulüp belli olacak.

Buna göre Aslan'ın muhtemel rakipleri şu şekilde:

İlgini Çekebilir
UEFA ülke puanında büyük tehlike! Yine geriledik...
Habere Git

Sevilla

Play-offlarda Dinamo Zagreb ile karşı karşıya gelen Sevilla, ilk maçı evinde 3-1 kazanmayı başardı. Rövanşta Hırvat rakibine 1-0 kaybeden 'Avrupa Ligi takımı' lakabının yakıştırıldığı İspanyol kulüp, organizasyonda yoluna devam etti.

Porto

Lazio ile Play-off mücadelesi yapan Porto, rakibi ile iki maçta da 2-2 berabere kaldı. İtalya'da oynanan karşılaşmada eşitlik bozulmayınca, seri penaltı vuruşlarına gidildi. Portekiz temsilcisi, İtalyanlar'a 4-3 üstünlük kurdu ve Son 16 Turuna katılmaya hak kazandı.

Leipzig

Play-offlarda kendi evinde Real Sociedad ile 2-2 berabere kalan Leipzig, İspanya'da rakibini 3-1 mağlup ederek, Son 16'ya kaldı.

Atalanta

Milli oyuncu Merih Demiral'ın da formasını giydiği İtalyan kulüp Atalanta, Yunan rakibi Olympiakos'u ilk maçta 2-1, ikinci maçta ise 3-0 skorlar ile geçerek, son 16 turunda mücadele etmeye hak kazandı.

Braga

Play-offlarda Sheriff ile karşılaşan Braga, ilk maçta 2-0 mağlup oldu. Fakat kendi evinde rakibi karşısında 2-0 galip gelen Portekiz ekibi, mücadeleyi penaltılara taşıdı. Seri penaltı vuruşları sonucunda 3-2 kazanan Braga, Son 16 turunda Galatasaray'ın muhtemel rakipleri arasında yer aldı.

Barcelona

Napoli ile zorlu play-off mücadelesine giren İspanyol devi Barcelona, ilk maçta Nou Camp'ta 1-1 berabere kalırken, İtalya'da rakibini 4-2 yenmeyi başardı. Barça böylece Son 16'ya kaldı.

Rangers

Beşiktaş'ın da bulunduğu UEFA Şampiyonlar Ligi Grubu'nda 3. olarak, Avrupa Ligi Son 16 Play-offlarına katılan Borussia Dortmund, Rangers'a kendi evinde 4-2 kaybederken, deplasmanda ise 2-2 berabere kaldı. Böylece İskoç ekip, Avrupa Ligi'nde Son 16 Turu'na katılmaya hak kazandı.

Real Betis

Play-offlarda Zenit ile karşı karşıya gelen Real Betis, deplasmanda 3-2 kazandığı ilk maçın ardından kendi evinde 0-0 berabere kaldı ve son 16 turuna kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler