Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Günü Koşusu'nu Continuous Kazandı

14.05.2023 - 17:23 | Son Güncellenme: 14.05.2023 - 17:27

At Yarışı haberleri. 3 yaşlı safkan İngiliz dişi taylarına mahsus olarak düzenlenen Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Günü Koşusu'nu Continuous kazandı.

Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Günü Koşusu'nu Continuous Kazandı

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü'nden (TJK) yapılan açıklamada, yaşlı safkan İngiliz dişi taylarına mahsus olarak düzenlenen Avrupa Birliği Başkanlığı Avrupa Günü Koşusu'nu Continuous kazanmayı başardı.

TJK'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"Avrupa Birliği İletişim Stratejisi (ABİS) kapsamında gerçekleştirilen Avrupa Günü Koşusu, ülkemizdeki “Avrupa Günü” kutlamalarının geleneksel etkinliklerinden birini oluşturmaktadır. Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen yarış, 13 Mayıs Cumartesi günü 75. Yıl Ankara Hipodromu'nda saat 15.30'da gerçekleşti.

3 yaşlı safkan İngiliz dişi taylarına mahsus olarak düzenlenen yarış (Açık-A2/D), 1600 metre mesafe çim pistte yapıldı.

Koşuyu, jokeyi Özcan Yıldırım ile start alan, Özlem Ece Karamazı Turan'ın sahibi ve Murat Cavcav'ın da yetiştiricisi olduğu Continuous (Kaneko - Chantalle Rua / Mountain Cat) kazandı. Yaşar Demir'in antrene ettiği doru tay bu galibiyetiyle kariyerindeki 4'üncü birinciliğini kazanmış oldu.

10 safkanın katıldığı koşuda Akın Sözen'in idaresindeki Lavender (Oğlum Melih - Agafya / Talip Han) ikinci olurken, Vedat Abiş'le Getto (Lion Heart - Best Of Angel / Giacomo) üçüncü, Müslüm Çelik'in bindiği Mind And Life (Captain Rio - Distortress / Distorted Humor) dördüncü ve Hışman Çizik ile Mila (Pershing - Texas Rush / Wild Rush) da beşinci oldu.

Koşunun galibi Continuous için bitiriş derecesi 1.40.42 olurken, farklar ise 1/2 Boy - Baş - 1 Boy - 3,5 Boy şeklinde sonuçlandı."

13 Mayıs Cumartesi günün tamamlanan yarışlar:

  • Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Koşusu’nda kazanan Raks Star oldu 
  • Adnan Menderes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Koşusu’nu Karabayırlı kazandı 
Senin için hazırladığımız haberler