Antalyaspor, Nuri Şahin için TFF'ye başvuru yapacak

14.10.2021 - 11:24 | Son Güncellenme: 14.10.2021 - 11:32

Son dakika spor haberleri... Antalyaspor, yeni teknik direktörü Nuri Şahin'in lisansı için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuruda bulanacak.

Antalyaspor, Nuri Şahin için TFF'ye başvuru yapacak

Koray GEÇGEL - AJANSSPOR

Pek çok teknik adamın Pro-Lisansı'nın olmadan Süper Lig'de görev yapması, uzun süredir gündemde yer alırken, Nuri Şahin'in Antalyaspor'da göreve gelmesi tartışmaları alevlendirdi. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 13 Ağustos tarihinde Teknik Adamların Statüsü ve Çalışması Esasları Talimatı’ndaki bazı maddelerde değişikliğe gitti. Pro-Lisansı olmadan teknik direktörlük yapanları ve lisansını kullandıranları "gölge teknik adam" olarak tanımlayan TFF, bu eylemlerde bulunan kişiler için ağır para cezaları getirdi. Bu değişikliğin üzerine Nuri Şahin için TFF'ye başvuran Kırmızı - Beyazlılar, "Bu sorunu çözün" isteğinde bulundu.

50 kez milli olma şartı

Türkiye Futbol Federasyonu'nun Pro-Lisansı olmayan isimler için, 'gölge teknik adam' tanımlaması yaparken, Kırmızı - beyazlılar da bu sorunu aşmak için bazı detaylara yer verilmesi talebinde bulundu. 50 kez A Milli Takım forması giyen isimlerin 'gölge teknik adam' olarak tanımlanmaması gerektiğini savunan Antalyaspor tönetimi, TFF'den gelecek yanıtı beklemeye çekildi. İlk milli maçına 2005 yılında çıkan Nuri Şahin, toplamda 52 kez ay - yıldızlı formayı sırtına geçirdi.

Konyaspor ve Başakşehir de talepte bulundu

Süper Lig ekipleri Konyaspor ve Başakşehir'in de Türkiye Futbol Federasyonu'na benzer bir talepte bulunduğu öğrenildi. Antalyaspor ile birlikte hareket eden iki takım, lisans konusundaki kuralların esnetilmesini istedi. Hızlandırılmış kurs açılması da gündeme getirilirken, TFF yetkililerinin kısa zamanda bu konuyla ilgili çalışma yapacağı öğrenildi. Konyaspor'da İlhan Palut, Başakşehir'de ise Emre Belözoğlu, Pro-Lisans olmadan görev yapıyor.

Lisans yardımcısının olacak

Bundan böyle futbol oynamama kararı almasına karşın halen futbolcu statüsünde bulunan Nuri Şahin, Türkiye Futbol Federasyonu'nun talimatlarda değişikliğe gitmemesi halinde resmi olarak teknik adamlık yapamayacak. İlk maçına cumartesi günü Sivasspor'a karşı çıkacak Nuri Şahin'in, adını esame listesine futbolcu olarak yazması beklenirken, Pro-Lisans sorununu ise yardımcı antrenörüyle aşacak. Alfons Groenendijk'in lisansı kullanılacak Akdeniz ekibinde, Şahin de futbolcu statüsünde teknik adamlık yapacak.

Sistem değişikliğine gidiyor

Ersun Yanal'dan görevi devralan Nuri Şahin'in sistemde de değişikliğe gideceği öğrenildi. Saha içerisinde 3-2-4-1 dizilişini benimsemesi beklenen genç teknik adamın, savunmada Veysel, Naldo ve Kudryashov üçlüsüne yer vermeyi düşünüyor. Orta sahada kendisinin görevini takım kaptanı Hakan Özmert'e, deneyimli futbolcunun partneri olarak da İtalyan Andrea Poli'yi düşünüyor. Poli'nin sakatlığı sebebiyle bir süre formasından uzak kalacak olması sebebiyle de Doğukan Sinik ismi ön plana çıkıyor.
 

Senin için hazırladığımız haberler