Ali Koç'un Fenerbahçe'de Geleceğin Teminatı Olarak Gördüğü Projeler Belli Oldu

12.03.2022 - 14:44 | Son Güncellenme: 13.03.2022 - 08:59

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un "Bir ay içinde açıklayacağım" dediği ve geleceğin teminatı olarak gördüğü büyük projeler belli oldu. İşte detaylar...

Ali Koç'un Fenerbahçe'de Geleceğin Teminatı Olarak Gördüğü Projeler Belli Oldu

Aygün ÖZİPEK -AJANSSPOR

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, düzenlediği basın toplantısında hakemler hakkında mesaj verirken sarı lacivertli takım için 1 ay içinde önemli açıklamalar yapacağını söyledi. Koç'un Fenerbahçe'de 'geleceğin teminatı' olarak gördüğü projelerse Kenan Evren Lisesi projesi ve Pendik'teki arazi.

Koç: 1 ay içinde büyük projeyi sunacağım

Başkan Ali Koç, dün düzenlediği basın toplantısında "Sizlere 1 ay içinde Fenerbahçe'nin geleceğinin teminatı olacak büyük projeyi sunacağım" dedi. Bu projenin ne olduğu camiada merek konusu olurken Ajansspor detaylara ulaştı.

Kenan Evren Lisesi arazisinden Fenerbahçe'ye kalıcı gelir

Fenerbahçe'nin almak için büyük uğraş verdiği Kenan Evren Lisesi arazisi konusunda karar verildi. 21 bin metrekare inşaat imar iznine sahip olan Fenerbahçe yönetiminin kulübe kalıcı gelirler sağlayacak rezidans, iş yeri ve konutlardan olan projeye onay verdiği öğrenildi.

20 yıllık rüya gerçek oluyor

2002 yılında dönemin başkanı Aziz Yıldırım, Kenan Evren Lisesi arazisini almak için Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol yaptı. Bu araziye karşılık 3 okul, 1 spor salonu yapan sarı lacivertlilerin yine de arazinin üst kullanım hakkını elde edemedi. Bu sorun 2019 yılında Başkan Ali Koç'un Kenan Evren Lisesi arazisinin 49 yıllığına kiralandığını duyurması ile aşıldı. Pandemi ve ekonomik kriz nedeniyle sarı lacivertli yönetim uzun süredir bu arazide istenilen teklifin gelmesi için bekliyordu.

Futbol akademisi için büyük aşama

Başkan Ali Koç'un sözünü ettiği bir diğer proje ise A Takım ile altyapıyı bir araya getirecek futbol akademisi. Sarı lacivertliler, 16 sahanın bulunacağı Pendik'teki arazi için büyük aşama kaydetti.

"Türkiye'de değil yurt dışında da emsal olacak"

Ali Koç, ikinci kez başkan seçildikten sonra 26 Haziran 2021'de yaptığı konuşmada futbol akademisi ile ilgili şunları söylemişti: "Futbol şubelerini bir araya getirmek amacıyla 130 dönümlük bir arazi için başvuru yaptık. A takım ile altyapının bir olduğu bir akademi kurma sözü vermiştik. Bu öyle bir akademi olacak ki sadece Türkiye'de değil yurt dışında da emsal olacak. Bunun için mimarı dizayn çalışmaları ve kaynak hazır. En azından 7 milyon Euro'su hazır. 

İlgini Çekebilir
Son dakikayı Ali Koç verdi! UEFA Cüneyt Çakır'ı maçtan aldı...
Habere Git

Daha fazla para gerekirse ben şahsen temin edeceğimi biliyorum. Buraya kazmayı vurduğumuz andan 1 sene sonra yani devletimiz yaptığımız başvuruyu onayladığı takdirde 1-2 ay içinde önümüzdeki sezona yetişmemesi için hiçbir sebep yok. Buradan devlet yetkililerimize sesleniyorum, lütfen işlemleri hızlandıralım. Samandıra'ya 3-4 dakika uzaklıktaki bu araziyi bizlere tesis etmeniz için camiam adına ricada bulunuyorum."

İlgini Çekebilir
Ali Koç'tan TFF ve MHK'ya: "Bu işi bırakın!"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler