Ali İhsan Kaya Koşusu'nu Jambo Jambo Kazandı

19.04.2023 - 14:23 | Son Güncellenme: 19.04.2023 - 14:25

Türkiye Jokey Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, 3 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği Ali İhsan Kaya Koşusu'nu Jambo Jambo kazandı. Detaylar.

Ali İhsan Kaya Koşusu'nu Jambo Jambo Kazandı

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Jokey Kulübü'nden (TJK) yapılan açıklamada, 3 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği Ali İhsan Kaya Koşusu'nu Jambo Jambo kazanmayı başardı.

TJK'dan yapılan açıklama şu şekilde:

"Yetiştirmiş olduğu safkanlarla birçok başarı kazanmış merhum atçı Ali İhsan Kaya adına koşulan yarış (KV-6) 18 Nisan Salı günü Kocaeli Kartepe Hipodromu'nda saat 19.30'da start aldı.

3 yaşlı safkan İngiliz taylarının boy gösterdiği mücadele, 1500 metre mesafe üzerinden kum pistte yapıldı.

2023 yılı Ali İhsan Kaya Koşusu'nu, Barış Karagöz'ün sahibi olduğu Jambo Jambo (Yıldırımbey - Stonebridge / Country Reel) jokeyi Akın Sözen idaresinde kazandı. Semih Akcan yetiştirmesi, Ali Rıza Yıldız'ın antrene ettiği doru erkek tayın bu birinciliği 8. startındaki 5. galibiyeti olarak kayıtlara geçti.

Çavdarlı 2. oldu

Seyir zevki yüksek bir mücadeleye sahne olan koşudan Çavdarlı (Salvatore - Ruzi / Kaneko) ikinci olarak ayrılırken, Zertas (Talip Han - Astana / Country Reel) üçüncü, Atlıkaya (Cuvee - Vey Ron / Ocean Crest) dördüncü, The Life King (Rampoldi - Snowflake / Hanaş) de beşinci oldu.

Yarışın galibi Jambo Jambo için bitiriş derecesi 1.34.38 olurken, farklar 1/2 Boy - 3,5 Boy - 2 Boy - 2 Boy şeklinde sonuçlandı.

Ali İhsan Kaya Kimdir?

1943 yılında Kocaeli’nde doğan Ali İhsan Kaya, ilk ve orta öğrenimini Kocaeli’nde tamamladı. Atçılıkla uğraşan bir ailenin çocuğu olan Kaya, iyi bir binici olarak yetişti. Gençlik yıllarında Kocaeli ve bölgesindeki mahalli yarışların yanı sıra Veliefendi Hipodromu’nda düzenlenen birçok yarışa katıldı. Yaşamı boyunca atlara büyük bir sevgi duyan Ali İhsan Kaya, 1990 yılında Kartepe’de kendi harasını kurdu. Yetiştirdiği birçok safkanla sayısız başarılar elde etti. 1998 yılında Nicomedia isimli safkan ile G1 Fatih Sultan Mehmet Koşusu’nu kazanan Kaya, 2004 yılında ise Nikoş isimli safkan ile G1 Kısrak Koşusu’nu kazandı. 2004 yılında aramızdan ayrılan Ali İhsan Kaya’yı, anısına düzenlenen bu koşu vesilesiyle saygı ve rahmetle anıyoruz."

Senin için hazırladığımız haberler