Alex de Souza Avai'nin yeni teknik direktörü oldu

07.12.2022 - 23:24 | Son Güncellenme: 07.12.2022 - 23:45

Geçtiğimiz günlerde Sao Paulo ile yollarını ayıran Fenerbahçe efsanesi Alex de Souza, Brezilya Serie B ekiplerinden Avai'nin yeni teknik direktörü oldu.

Alex de Souza Avai'nin yeni teknik direktörü oldu

 2021'in nisan ayından beri Brezilya kulübü Sao Paulo'nun 20 yaş altı takımını çalıştıran Alex yollarını ayırmıştı. Fenerbahçe efsanesi Serie B ekibi Avai'nin yeni teknik direktörü oldu.

10 numaralı forma ile poz verdi

Brezilya Serie B ekibi Avai ile sözleşme imzalayan Alex de Souza basın toplantısında yeni takımının 10 numaralı forması ile poz verdi. Avai Başkanı Julio Cesar Heerd "Kalitesine ve mükemmellik arayışına inandık. Bu amaçla Alex de Souza ile anlaştık." ifadelerini kullandı. 

Yuvama dönüyorum paylaşımı

Geçtiğimiz günlerde Alex de Souza sosyal medyada yaptığı Türk bayrağı emojisini koyup "Yuvama dönüyorum" paylaşımı ile tartışma yaratmıştı.

İlgini Çekebilir
Alex de Souza Fenerbahçe'nin hocası olacak
Habere Git

Reklam için Türkiye'ye geldi

Fenerbahçeli taraftarı merakta bırakan Alex de Souza'nın illegal bir bahis sitesinin reklamı için Türkiye'ye geldiği anlaşılmıştı. Sarı lacivertli taraftarlar bu durumu sosyal medya üzerinden eleştirmişti. 

Fenerbahçe tarihine geçti

Fenerbahçe'de 9. sezon 340 maçta forma giyen ve toplam 170 gol kaydeden Alex Fenerbahçe tarihinde en çok forma giyen yabancı futbolcu unvanı kazandı. Brezilyalı oyuncu lig tarihinde 100 gol barajını geçen ilk yabancı futbolcu oldu ve Fenerbahçe'nin lig tarihindeki 3 bininci golünü de kaydederek tarihe geçti.

Sao Paulo ile kariyerine başladı

Brezilya kulübü Sao Paulo'nun 20 yaş altı takımını çalıştıran Alex de Souza ilk A takım deneyimini Avai'de yaşayacak. Alex ilk kez teknik direktör olarak A takımın başında olacak.

Nobre "Alex bir gün Fenerbahçe’nin başına geçecek"

Ajansspor'a konuşan eski takım arkadaşı Marcio Nobre sence Alex de Souza bir gün Fenerbahçe’nin teknik direktörlüğünü yapar mı? sorusuna "Tabii ki yapabilir ama hocalık ve oyunculuk çok farklı. İnşallah Alex, oynarken yakaladığı inanılmaz başarıları hocalığıyla da yakalar. Ne zaman olacağını bilemem ama eminim ki Alex bir gün kesinlikle Fenerbahçe’nin başına geçecek." cevabını verdi. 

Bu zorlu görev için hem çok motiveyim, hem de çok endişeliyim

İmza töreninde konuşan Alex de Souza "Antrenörlük lisanslarım için uğraşıyordum ve bu sırada başkan beni aradı. Böylesi önemli bir yılda Florianopolis'e gelebilmek ve havalı bir projeden sorumlu olmak çok büyük bir sevinç sebebi. Oyuncularla buluşabildiğim için heyecanlıyım. Bu zorlu görev için hem çok mutluyum, hem çok motiveyim, hem de çok endişeliyim" dedi. 

Senin için hazırladığımız haberler