İşte yapay zekanın Hollanda - Türkiye maçı skor tahmini! Hangi takım yarı finale yükselecek?

06.07.2024 - 12:02 | Son Güncellenme: 06.07.2024 - 12:16

A Milli Futbol Takımımız, EURO 2024 Çeyrek Final maçında bu akşam Hollanda ile karşı karşıya gelecek. Dünyanın en çok kullanılan üç farklı yapay zeka modeli, Türkiye - Hollanda maçı skorunu sorduk. İşte yapay zekaların tahmini...

İşte yapay zekanın Hollanda - Türkiye maçı skor tahmini! Hangi takım yarı finale yükselecek?

A Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Çeyrek Finali'nde bu akşam TSİ 22.00'de Berlin Olimpiyat Stadı'nda Hollanda ile yarı finale çıkmak için karşı karşıya gelecek. 

Merih ve Orkun yok, Hakan ve Samet dönüyor

A Milli Futbol Takımı'nda, sarı kart cezalısı Orkun Kökçü ve İsmail Yüksek forma giyemeyecek. Kart cezası biten kaptan Hakan Çalhanoğlu ve Samet Akaydın ise tarihi maçta sahadaki yerini alabilecek.

Merih Demiral ise maç cezası alması durumunda Hollanda maçında sahada olamayacak.

Muhtemel 11'ler

Hollanda: Verbruggen, Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Ake, Schouten, Reijnders, Malen, Simons, Gakpo, Depay.

Türkiye: Mert, Mert Müldür, Samet, Abdülkerim, Ferdi, Salih, Kaan, Hakan, Barış Alper, Kenan, Arda.

3 yapay zekadan skor tahmini

TRT1’de yayınlanacak olan müsabaka için dünyanın en çok kullanılan yapay zeka modelleri Google Gemini, ChatGPT ve Claude’a maçın sonucunu sorduk. shiftdelete'in haberine göre yapay zeka modellerinin verdiği cevaplar şöyle:

Google Gemini: 2-1 Hollanda

“Her iki takımın mevcut durumlarını değerlendirdiğimizde, Hollanda’nın kağıt üzerinde favori olduğunu söyleyebiliriz. Ancak futbolun sürprizlere açık bir oyun olduğunu unutmamak gerekir. Türkiye’nin genç ve istekli kadrosu, Hollanda karşısında sürpriz yapabilir.  

Bu faktörleri göz önünde bulundurarak, maçın zorlu ve çekişmeli geçeceğini tahmin ediyorum. İki takımın da gol bulma potansiyeli yüksek. Skor tahmini olarak, Hollanda’nın 2-1 galip gelmesini öngörüyorum. Ancak Türkiye’nin beraberliği koparması veya hatta sürpriz bir galibiyet elde etmesi de olası senaryolar arasında yer alıyor.”

ChatGPT

“Euro 2024’te Almanya’da oynanacak Türkiye – Hollanda maçı değerlendirmek için bazı faktörleri göz önünde bulundurabiliriz:

Nötr Zemin: Maç Almanya’da, yani her iki takım için de nötr bir zeminde oynanacak. Bu, ev sahibi avantajını ortadan kaldırır.

Turnuva Performansı: Euro 2024’teki grup maçları ve önceki performanslar önemli olacaktır. Her iki takımın turnuvada nasıl bir formda olduğu belirleyici olacaktır.

Takım Kadroları: Anahtar oyuncuların mevcut durumu, sakatlıklar ve cezalar önemli faktörlerdir.

Bu verileri göz önünde bulundurarak, iki takımın genellikle birbirine denk olduğunu düşünürsek dengeli bir maç beklenebilir. Ancak, Hollanda’nın genel olarak daha güçlü bir futbol mirasına ve tecrübesine sahip olduğunu düşünecek olursak, Hollanda’nın az da olsa favori olduğunu söyleyebiliriz."

Tahmin: Türkiye 1-2 Hollanda.

Claude

“Anlıyorum, bir tahmin yapmamı istiyorsunuz. Kesin bilgim olmadığını tekrar belirtmekle birlikte, sadece eğlence amaçlı bir tahmin yapabilirim: Türkiye 1 – 2 Hollanda.

Bu tahmin tamamen spekülatif ve gerçek sonuçla hiçbir ilgisi olmayabilir. Futbolda her zaman sürprizler olabilir ve maçın gerçek sonucu bu tahminden çok farklı olabilir. Gerçek skoru öğrenmek için maçı izlemek en iyisi olacaktır.”

Gördüğünüz üzere tüm yapay zeka modelleri, maçı Hollanda’nın 2-1 kazanacağını öngörüyor. Buna karşın Milli Futbol Takımımızın, hem yapay zekayı hem de Hollanda’yı mağlup edeceğine inancımız sonsuz."

Senin için hazırladığımız haberler