İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finali seyircili mi oynanacak?

27.12.2020 - 20:54 | Son Güncellenme: 27.12.2020 - 20:57

Koronavirüs sebebiyle 2020'de İstanbul'da yapılması planlanan Şampiyonlar Ligi finali hatırlanacağı üzere Türkiye'den alınıp Portekiz'e verilmişti. UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, İstanbul'daki Devler Ligi finali hakkında konuştu. Final maçı seyircili mi, seyircisiz mi oynanacak? İşte detaylar...

İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finali seyircili mi oynanacak?

DIŞ HABER-AJANSSPOR

2020 yılı tüm dünya için zorlu geçti. Sporda hemen hemen her branş Covid-19'dan negatif yönde etkilendi. 2020 yılı ile ilgili değerlendirme yapan UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, İstanbul'da oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finali için de konuştu. İstanbul'daki Şampiyonlar Ligi finali seyircili olacak mı, olmayacak mı? Detaylar haberimizde...

"Futboldan çok sağlığı düşündük"

Korononavirüsün tüm dünyayı alt üst ettiğini ancak; UEFA olarak pandemi dönemini en az zararla kapatmaya çalıştıklarını belirten Ceferin, sağlığı her şeyden önde tuttuklarını anlattı. Ceferin, "30-40 kez teste girdim. Bu süreçte gece gündüz çalışmak zorundaydık. Hükümetlerle görüştük. Futboldan çok sağlığı düşündük" ifadelerini kullandı.

"İstanbul'daki final seyircili oynanacakmış gibi hazırlanıyoruz"

Şampiyonlar Ligi'ndeki mevcut formatın en az 2024'e kadar süreceğini dile getiren UEFA Başkanı, "Gelecek yıl ne olur? Şu anda bunu söylemek için erken. Öncelikle aşının ne kadar hızlı etki göstereceğini öğrenmemiz gerekiyor. Biz, Şampiyonlar Ligi finalini seyircili oynatacakmışız gibi çalışmalarımızı sürdürüyoruz" açıklamasını yaptı. 

Ne olmuştu?

UEFA, normalde bu yıl 23 Ağustos'ta İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanması planlanan Şampiyonlar Ligi finalini Portekiz'in başkenti Lizbon'a almıştı. İstanbul'un ise Devler Ligi'nde 2021 finaline seyircili olarak ev sahipliği yapacağı ifade edilmişti.

Nihat Özdemir: "2021'de seyircili oynayacağız"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Devler Ligi'nin 2021 yılında olması hakkında konuşmuştu. Özdemir, "Servet Yardımcı'nın çabalarıyla UEFA bugün yaptığı toplantıyla talebimizi olumlu olarak değerlendirmiştir. Böylece 2020'de seyircisiz değil 2021'de seyircili olarak finali oynatacağız. Son yatırımlarımızdan sonra bu güzel statta seyircisiz final oynatmaya gönlümüz el vermedi. Finaller şehri İstanbul'umuzun turizm patlamasına yol açacak bu görkemli organizasyona ev sahipliği yapacaktır. Böyle güzel bir stadyumda seyircisiz oynamaktansa 100 binden fazla turistin gelmesi, gelir bırakması fikri yerindedir. Bu final için çok emek verdik. Stadı adeta yeniden yaptık. Bütün alanları yeniledik. Kapasitemizi 76 bine yükselttik" dedi.

Servet Yardımcı: "Seyircisiz oynanmasına gönlümüz razı olmadı"

TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı da alınan kararının ardından, "İstanbul dünyanın en güzel şehri. Seyircisiz final oynanmasına gönlümüz razı olmadı. Seyirci olmadan maç olmuyor. Bu güzel kararın çıkmasından ötürü sevinçliyiz. Ülkemize hayırlı olsun" demişti. 

"Büyük izler bırakacak bir ev sahipliği yapacağız"

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ise 2021 yılının çok daha verimli geçeceğine inandığını dile getirerek şu sözleri kullanmıştı:

"TFF Başkanımız ve yönetimine bu konudaki çalışmaları için teşekkür ediyorum. UEFA Başkanı Ceferin ve ekibine de teşekkürlerimi sunuyorum. Gelecek yıl bu finali en iyi şekilde düzenleyeceğimizden kimsenin şüphesi olması. Büyük izler bırakacak bir Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapacağız."

Senin için hazırladığımız haberler