İstanbul GP'sinde yağmur olacak mı?

14.11.2020 - 22:05 | Son Güncellenme: 15.11.2020 - 08:49

Son dakika Formula 1 haberleri... Bugün düzenlenecek olan Türkiye Grand Prix'sinde hava durumu nasıl olacak, yağışların ve rüzgarın Formula 1 yarışlarına etkisi ne? Ajansspor olarak sizler için araştırdık. İşte detaylar...

İstanbul GP'sinde yağmur olacak mı?

Orhan GÜLEK - AJANSSPOR

2020 Formula 1 sezonunun 14.yarışı olan Türkiye Grand Prix'sine saatler kaldı. Yarış öncesi antrenman ve sıralama turu gerçekleşti. Bugün yarış öncesi yapılan sıralama turunda pilotlar kaygan zemin ve yağıştan dolayı zor anlar yaşadı.

Yarış sonrası Racing Point pilotu Sergio Perez ise "Mermer üzerindeymişiz gibi hissettiren bir asfaltla baş etme konusunda çok ilginç bir gün oldu. Sanki mutfakta F1 aracı kullanmışım gibi hissettim. Ama yarın (15 Kasım) için pek çok fırsat sunduğunu düşünüyorum. Hata yapmamak iyi fırsatlar ortaya çıkarabilir" ifadelerini kullandı.

Bugün hava durumu nasıl olacak?

Yapılan son hava tahminlerine göre bugün yapılacak olan Türkiye Grand Prix'sinde yağmur ihtimali bulunuyor. Meteorolojiden alınan bilgilere göre İstanbul Park için hava sıcaklığı 13 derece olması öngürülüyor. Yarışın yapılacağı 13.10 saatinde ise %70'lik bir yağmur ihtimali var.

Yağmurun Formula 1 yarışlarına etkisi

Formula 1 yarışlarında piste ne zaman yağmur yağacağının bilinmesi de hayati bir öneme sahip. Çünkü lastik değişimi ve yağmur lastiklerinin takılması için gerekli stratejilerinin belirlenmesi açısından bu bilgi şart. Örneğin 2000 yılında, Almanya Grand Prix’inde yarışın bitimine birkaç tur kala birinci sırada yarışı sürdüren Mc Laren pilotu Hakkinen, yağmurun başladığını görüp yağmur lastikleri takmak için pit-stop yaparak yaklaşık 30 saniye kaybetmişti. Fakat yağmur şiddetini arttırmadı ve kuru zemin lastikleriyle yarışan Ferrari pilotu Barricello yarışı ilk sırada tamamladı.

Tarihi Türkiye Grand Prix'si bugün saat 13.10'da koşulacak.

Hangi kanalda?

Türkiye Grand Prix'si bugün S Sport ekranlarından ve S Sport Plus uygulaması üzerinden canlı olarak izleyiciyle buluşacak.

S SPORT CANLI İZLE

Senin için hazırladığımız haberler