İsrail bayrağı kriz çıkarttı!

27.04.2015 - 10:46 | Son Güncellenme: 27.04.2015 - 10:46

Union Berlin ile Ingolstadt arasında oynanan maçta İsrail bayrağı açılması sonrası ilginç olaylar yaşandı.

AJANSSPOR- Bundesliga II’nin 30. hafta mücadelesinde Union Berlin evinde Ingolstadt’ı konuk etti. Maçta ise bir bayrak krizi yaşandı.

Ingolstadt’ın İsrailli futbolcusu Almog Cohen’i desteklemek için deplasman tribününe gelen taraftarlar İsrail bayrağı açtı. Fakat daha sonra polisler, güvenlik görevlilerini uyararak bayrağın indirilmesini talep etti. Bayrak indirilirken bunun nedeni olarak ise bölgede yaşayan çok sayıda Filistinli vatandaşın olması gerekçe gösterildi.

Konu hakkında Bild’e konuşan Cohen, “Bayrağın nasıl indirildiğini gördüm. Emir üzerine böyle bir şeyin yapıldığını söylediler. Politik sembollere izin verilmiyormuş. Ben de, “Başka ülkelerin bayrakları da böyle indiriliyor mu?” diye sordum. Bana “Hayır, sadece İsrail bayrağı” diye cevap verdi. Şok oldum. Almanya’da ilk defa böyle bir yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

Berlin Polis Şefi Frank Henkel ise, “Bu olayda bir kasıt olduğunu zannetmiyorum. Ama bence yanlış bir uygulama olmuş. Polis olayı değerlendirecek. Eğer hatalı olduklarına karar verirlerse olayın mağdurlarından özür dileyecekler” diye konuştu. 

Senin için hazırladığımız haberler