Villarreal'den Zaniolo hamlesi! İşte Galatasaray'a ödenecek bonservis

12.06.2024 - 17:43 | Son Güncellenme: 12.06.2024 - 17:58

Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Nicolo Zaniolo, La Liga ekibi Villarreal'in transfer listesine girdi. İspanyollar, Dursun Özbek yönetiminin bonservis talebini kabul etti.

Villarreal'den Zaniolo hamlesi! İşte Galatasaray'a ödenecek bonservis

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Trendyol Süper Lig'de son iki sezonu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray'ın Ağustos 2023'te Aston Villa'ya kiraladığı İtalyan yıldız Nicolo Zaniolo'nun geleceği belli oluyor. Genç futbolcunun İspanya yolcusu olduğu kaydedildi.

Villarreal'in gündeminde

Roma'dan ayrılarak Galatasaray'a transfer olan ve Sarı-Kırmızılı takımda gösterdiği performansla beğeni toplayan Nicolo Zaniolo, 2022/23 sezonunun sonunda Premier Lig'den Aston Villa'ya satın alma opsiyonuyla kiralanmıştı.

İngilizler oyuncunun opsiyonunu kullanmama kararı alırken Zaniolo'ya İspanya'dan talip çıktı. Villarreal, 24 yaşındaki on numarayı transfer listesine ekledi.

İlgini Çekebilir
Galatasaray ve Beşiktaş, Emirhan Topçu'yu istiyor mu? Yönetici açıkladı
Habere Git

Galatasaray'ın istediği bonservis kabul edildi

Calciomercato'da yer alan habere göre La Liga temsilcisi Villarreal, Galatasaray'ın Nicolo Zaniolo için talep ettiği bonservis bedelini kabul etti. Sarı-Kırmızılılar, yıldız oyuncunun satışından 15 milyon Euro elde edecek.

Galatasaray 15 milyon Euro ödemişti

Galatasaray, Nicolo Zaniolo'yu Şubat 2023'te 15 milyon Euro karşılığında Roma'dan kadrosuna katmıştı. Oyuncunun bir sezon sonra daha yüksek bir bedelle satılması hedefleniyordu. Sarı-Kırmızılılar 2023/24 sezonu başında oyuncuyu Aston Villa'ya 5 milyon Euro bedelle kiraladı.

Ayrıca kontratta şarta bağlı 1.35 milyon Euro bonus ve 22.5 milyon Euro şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonu yer alıyordu. Fakat belirlenen şartlar karşılanmadığı için Aston Villa zorunlu satın alma opsiyonunu kullanmadı.

İlgini Çekebilir
Oğuz Aydın için transfer açıklaması! Başkan Hasan Çavuşoğlu konuştu...
Habere Git

Beklenen kar oluşmadı

Eğer Dursun Özbek yönetimi Villarreal ile anlaşmayı noktalar ve imzalar atılırsa Galatasaray 15 milyon Euro daha kazanarak Zaniolo transferinden 5 milyon Euro karlı ayrılacak.

Piyasa değerinde büyük düşüş

Ülkesi İtalya'da, Genoa, Fiorentina, Entella ve Inter altyapılarında yetişen Nicolo Zaniolo, Inter'de profesyonel oldu ve 2018'de Roma'ya 6.75 milyon Euro'ya transfer oldu. 5 yıl Roma'da forma giyen yıldız oyuncu Şubat 2023'te 15 milyon Euro karşılığında Galatasaray'a imza attı. İtalyan on numara Ağustos 2023'te Aston Villa'ya 5 milyon Euro'ya kiralandı.

Transfermarkt verilerine göre Nicolo Zaniolo'nun Galatasaray'a gelirken piyasa değeri 30 milyon Euro'ydu. 24 yaşındaki oyuncunun güncel piyasa değeri ise 20 milyon Euro'ya düştü.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'ın yeni sezon hazırlık programı açıklandı! İşte açılış tarihi
Habere Git

Zaniolo'nun 2023/24 sezonu performansı

2023/24 sezonunda toplam 40 maçta 1363 dakika süre alan Nicolo Zaniolo rakip fileleri 3 kez havalandırabildi. Takımına asist katkısı sunamayan on numara, 12 mücadelede sarı kart gördü.

Senin için hazırladığımız haberler