Mauro Icardi'nin Kız Kardeşine Yanlışlıkla Kraliyet Spor Liyakat Nişanı Verildi

06.09.2023 - 21:18 | Son Güncellenme: 06.09.2023 - 23:11

İspanya Kraliyet Spor Liyakat Nişanı, milli takımının kaptanı Ivana Andres yerine yanlışlıkla Galatasaray'ın Arjantinli futbolcusu Mauro Icardi'nin kız kardeşi Ivana Icardi'ye verildi.

Mauro Icardi'nin Kız Kardeşine Yanlışlıkla Kraliyet Spor Liyakat Nişanı Verildi

AJANSSPOR - HABER

İspanya'nın gündemi Rubiales skandalıyla meşgulken, bir skandal daha yaşandı. İspanya Hükümeti, Dünya Mauro Icardi'nn kız kardeşi Ivana'ya yanlışlıkla onur ödülü verdi... Hükümet, Kadınlar Dünya Kupası'nı kazanan takımın stoperi Ivana Andres yerine yanlışlıkla Mauro Icardi'nin ünlü kız kardeşi Ivana Icardi'yi Kraliyet Spor Liyakat Nişanı ile onurlandırdı.

Ivana Icardi: "Şimdi bir madalya istiyorum"

Olayla ilgili sosyal medya hesabından şaşkınlığını dile getiren Mauro Icardi'nin kız kardeşi Ivana Icardi, "Gerçekten oldu! Böyle bir konuda nasıl yanılıyor olabilirler?" derken "Arkadaşlarımın ve tanıdıklarımın bugün beni doğum günümden daha çok kutlamasına katlanmak zorunda kaldığım için şimdi bir madalya istiyorum" ifadelerini kullandı.

Öte yandan madalyanın asıl sahibi olan Ivana Andres de yaşanan yanlışlığı sosyal medya hesabından gönderdiği bu görselle eleştirdi.

İspanya Ulusal Spor Konseyi özür diledi

İspanya Ulusal Spor Konseyi (CSD), yanlışlıkla verilen devlet nişanının İspanya Resmi Devlet Gazetesi'nin (BOE) Salı günkü nüshasında yayımlanmasının ardından "derin pişmanlık duydukları" "insan hatası" için resmi bir özür yayınladı.

Dünkü baskıda, geçen ay Avustralya ve Yeni Zelanda'da İspanya'nın kazandığı ilk Kadınlar Dünya Kupası'nı kaldıran Kaptan Ivana'yı onurlandıran bir düzeltme yapıldı.

İlgini Çekebilir
Taciz skandalı sonrası Rubiales'in annesi açlık grevinde
Habere Git

İspanya'da skandal üstüne skandal

Bu hata, İspanyol Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales'in 20 Ağustos'ta Sidney'deki finalde İspanya'nın İngiltere'yi 1-0 yenmesinin ardından oyuncu Jenni Hermoso'yu dudaklarından öpmesiyle başlayan skandallara bir yenisini daha eklemiş oldu.

Başkan, kadın futbolcuyu dudağından öpmüştü!

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, 20 Ağustos'ta Sidney'deki finalde İspanya'nın şampioynluğunun ardından oyuncu Jenni Hermoso'yu dudaklarından öpmesi büyük tartışmalara neden olmuştu. Federasyon Başkanı Rubiales'in yaşanan olayın ardından istifa etmemesi, İspanya ve Avrupa futbol kamuoyunda tartışmalara neden olurken FIFA, İspanyol başkanı "futbolla ilgili tüm ulusal ve uluslararası faaliyetlerden" ilk aşamada 90 günlüğüne uzaklaştırma kararı almıştı.

İspanya'nın en yüksek ceza mahkemesi de, Rubiales'in eylemlerinin cinsel saldırı suçu teşkil edip etmediğine ilişkin ön soruşturma başlattı.

Senin için hazırladığımız haberler