Fas'a elenen İspanya'da teknik direktör Luis Enrique'nin koltuğu sallanabilir

07.12.2022 - 17:05 | Son Güncellenme: 07.12.2022 - 18:27

2022 Dünya Kupası son 16 turu eşleşmesinde Fas'a penaltılar sonucunda sürpriz bir şekilde elenen İspanya'da gözler teknik direktör Luis Enrique'ye çevrildi.

Fas'a elenen İspanya'da teknik direktör Luis Enrique'nin koltuğu sallanabilir

AJANSSPOR-HABER

2022 Dünya Kupası'nın en büyük sürprizlerinden biri dün akşam Fas'ın turnuvanın favorilerinden İspanya'yı penaltılarda elemesiyle dün akşam gerçekleşti. Matadorların teknik direktörü Luis Enrique, maç sonunda karşılaşmaya ve geleceğine dair önemli açıklamalarda bulundu.

"Penaltılar benim sorumluluğumdu"

Fas karşısında kullanılan üç penaltıyı da gole çeviremeyen futbolcuların hatalarını üstlenen teknik direktör Luis Enrique "İlk üç atışı kullanacak oyuncuları ben seçtim, son iki kişiye oyuncular karar vermişti. Penaltılar benim sorumluluğum. Bono harika bir kaleci, penaltılarda mükemmel bir performans sergiledi." ifadelerini kullandı.

"Gelecek hafta görüşeceğiz"

İspanya milli takımındaki geleceği hakkında sorulan soruları yanıtlamak için doğru zaman olmadığını belirten Enrique "Geleceğim ile ilgili konuşmak için doğru bir zaman değil. Takımda olduğum için çok mutluyum, çok fazla sevgi görüyorum. Bana kalırsa hayatımın sonuna kadar İspanya'yı çalıştırabilirim. Ancak kendim ve milli takım için bir karar vermek zorundayım. Gelecek hafta görüşeceğiz." dedi.

İlgini Çekebilir
Dünya Kupası'nda Türkiye'den bir tek Beşiktaş kaldı!
Habere Git

"Beklentileri karşılayamadık"

Fas karşısında oynanan futbol ile beklentileri karşılayamadıklarını düşünen 52 yaşındaki çalıştırıcı "Futbol fikrimi çok iyi uyguladılar. Onlarla gurur duyuyorum. Bono, muhteşem bir maç çıkardı ve onlar için en iyisini diliyorum. Sahip olduğum oyuncu profilinden dolayı mutluyum. Onlar benim seçtiğim oyuncular. Rekabet ettikleri için hepsini tebrik ederim. Seyircilerin beklentilerini karşılamamak ise utanç verici oldu." dedi.

İspanya topu sahiplendi

120 dakikada eşitliğin bozulmadığı karşılaşmada İspanya kazanamadı ama rakibine istatistiksel olarak ciddi bir üstünlük sağladı. Maçta %77 ile topa sahip olan İspanya 1019 pas girişiminde 926 isabet buldu. Çeyrek finale çıkan Fas ise 120 dakikada yalnızca 216 isabetli pas yapabildi.

Gruptan averajla çıktılar

İspanya, Dünya Kupası E Grubunda Almanya, Japonya ve Kosta Rika ile mücadele etti. 3 maç sonunda 4 puan toplayan Matadorlar, Almanya ile aynı puanda olmalarına karşın averajla gruptan 2. olarak çıktılar.

İlgini Çekebilir
Tur FAS'TA, İspanya YASTA
Habere Git

Kadroyu gençleştirdi

2018 Rusya Dünya Kupası'ndan sonra göreve getirilen ve yeni bir jenerasyona yönelen Luis Enrique, Katar'da o turnuvadaki takımından yalnızca 6 oyuncuya 25 kişilik rotasyonda yer verdi (Alvaro Morata, Marco Asensio, Sergio Busquets, Koke, Jordi Alba, Dani Carvajal). Matadorlar 25.3 yaş ortalaması ile turnuvanın en genç 3. takım konumunda.

Barcelona'da başarılı bir dönem geçirdi

Luis Enrique 2014-2017 arası üç sezon Barcelona'yı çalıştırdı. Katalan Devi ile kazanılmadık başarı bırakmayan İspanyol teknik adam, 2014-2015 sezonunda kulübe son Şampiyonlar Ligi'ni kazandırdı. 52 yaşındaki çalıştırıcı burada bulunduğu dönemde 2 defa da La Liga'yı kazanmayı başardı.

Senin için hazırladığımız haberler