(YAZILI ÖZET) İspanya - Bulgaristan Maç Sonucu: 3-1

29.08.2023 - 22:39 | Son Güncellenme: 29.08.2023 - 22:51

Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası B Grubu’ndaki ilk maçta İspanya, Bulgaristan’ı 3-1 yenerek şampiyonaya galibiyetle başladı.

(YAZILI ÖZET) İspanya - Bulgaristan Maç Sonucu: 3-1

CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda grup aşaması karşılaşmaları devam ediyor. Bu akşam Bulgaristan ile karşılaşan İspanya maçı 3-1 kazanarak şampiyonadaki ilk galibiyetini aldı.  

Bulgaristan ilk sette zorlayamadı

Erkekler Voleybol Şampiyonası B Grubu’nda ilk maç için İspanya ve Bulgaristan eşleşti. İlk sette Bulgaristan’a karşısı atak yapan İspanya seti zorlanmadan kazandı. 25-17 biten ilk setin ardından İspanya şampiyonadaki ilk maçında 1-0 avantaj yakaladı. 

İkinci set de İspanya’nın 

Şampiyonadaki ilk maçında 1-0’lık avantaj yakalayan İspanya karşılaşmanın ikinci setinde de avantajını katladı. İlk seti Bulgaristan’a 8 sayı fark atarak kazanan ekip ikinci seti ise 4 sayı farkla 25-21 aldı. İspanya ikinci setteki performansı ile turnuvadaki ilk maçında skoru 2-0’a getirdi. 

Bulgaristan’dan atak

İspanya karşısında setlerde 2-0 geriye düşen Bulgaristan üçüncü sette baskısını arttırdı. Karşılaşmanın ilk dakikalarında 3-3 beraberlik sağlanırken Bulgaristan setin devamında 10-13 öne geçmeyi başardı. Bulgaristan’ın üçüncü setteki atağı ile geriye düşen İspanya ise aldığı sayılar ile skoru 17-17’ye getirdi. İspanya’nın skoru eşitlemesi ile bir atak daha yapan Bulgaristan yeniden 19-17 öne geçti. Üçüncü sette yaptığı atak ile skoru 25-21 yapan Bulgaristan setlerde durumu 2-1’e getirdi. 

İspanya ilk maçı Bulgaristan'a bırakmadı

Üçüncü seti 25-21 kazanarak setlerde skoru 2-1'e getiren Bulgaristan'ın mücadelesi maçı kazanmak için yeterli olmadı. İspanya karşılaşmanın dördüncü setinde Bulgaristan'a atak yaparak son seti 25-19 aldı ve maçı 3-1 kazandı. 

Filenin Efeleri, CEV Voleybol Şampiyonası'nda hangi grupta?

CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda mücadele edecek olan A Milli Erkek Voleybol Takımımız şampiyonada D Grubu'nda yer alıyor. Milli takımımız ile aynı grupta yer alan diğer ülkeler ise  Portekiz, Romanya, Yunanistan, Fransa ve İsrail. 

 

A Milli Erkek Voleybol Takımı maçı ne zaman?

Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası ön elemelerinde mücadele edecek olan A Milli Erkek Voleybol Takımımız ilk maçına 30 Ağustos Çarşamba günü saat 17.00'de Fransa karşısında çıkacak.

Senin için hazırladığımız haberler