Borussia Dortmund, Marcel Sabitzer Transferi İçin Bayern Münih İle Anlaştı

24.07.2023 - 13:35 | Son Güncellenme: 24.07.2023 - 13:37

Transfer haberleri... Almanya Ligi takımlarından Borussia Dortmund, ismi Galatasaray ile anılan ve Bayern Münih forması giyen Marcel Sabitzer ile anlaştı.

Borussia Dortmund, Marcel Sabitzer Transferi İçin Bayern Münih İle Anlaştı

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Almanya Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund, 29 yaşındaki orta saha oyuncusu Marcel Sabitzer’i ezeli rakibi Bayern Münih’ten transfer etti.

Bonservis bedeli belli oldu

Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu son haftada dramatik şekilde Bayern Münih’e kaptıran Dortmund, rakibinin tecrübeli orta sahası Sabitzer’i bonuslar dahil 19 milyon Euro karşılığında kadrosuna kattı.

Hem Bayern’de hem United’da

Sabitzer geçtiğimiz sezona Bayern Münih’te başladı. Alman ekibiyle 24 maça çıkan Avusturyalı oyuncu yalnızca 11 maça ilk 11’de çıkıp 1 gollük katkı verdi.

Sezon ortasında Manchester United’a kiralanan Sabitzer, İngiliz ekibinde 18 maçta süre buldu ve takımına 3 gol 1 asistlik katkıda bulundu.

İsmi Galatasaray ile anılmıştı

Sergio Oliveira’nın yerine seviyeyi yukarı taşıyacak bir orta saha arayışında olan Galatasaray’ın hedefinin Sabitzer olduğu yazılmıştı. Sarı kırmızılıların hedefleri arasında gösterilen oyuncunun adı uzun bir süre Galatasaray ile anılmıştı.

Marcel Sabitzer’in kariyeri

Futbola ülkesi Avusturya’nın Admira kulübünde başladı. 2012-2013 sezonunda Avusturya’nın önemli ekiplerinden Rapid Wien’in yolunu tuttu. Buradaki performansıyla Leipzig’in dikkatini çekti ve transferi gerçekleşti. Leipzig tarafından aynı sezonda Salzburg’a kiralanan orta saha, 1 sezonluk Salzburg macerasının ardından Leipzig’e geri döndü ve uzun yıllar mücadele etti. Yıldız orta saha 2021-2022 sezonunda 15 milyon Euro karşılığında Bayern Münih’e transfer olmuştu.

Marcel Sabitzer’in istatistikleri

Marcel Sabitzer, kariyerinde 6 farklı kulüpte toplam 496 maça çıktı. Bu maçlarda toplam 121 gol kaydetti. Bayern Münih ile 1 kez Almanya ligi şampiyonluğu ve 1 kez de Almanya süper kupası şampiyonluğu yaşadı. Sabitzer, yarım sezon kiralık olarak gittiği Manchester United’da da İngiltere Lig kupası şampiyonluğu yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler