İsmet Badem yazdı; Yeni ev sahibi Beşiktaş!

11.06.2017 - 22:34 | Son Güncellenme: 11.06.2017 - 22:34

Ajansspor'un konuk yazarı İsmet Badem'in yazısı:

 FİNAL SERİSİNDE FENERBAHÇE 2-0 ÖNE GEÇTİ.

Dile kolay tam tamına 3 senedir bu salonda yenilmeyen Fenerbahçe   (Yıllar önce son olarak, küme düşen Konya’ya yenilmişlerdi!) sadece bu sezon üst üste resmi 76. Maçını oynarken, 28 üst üste galibiyet kolay bir istatistik değil! Rkamlar dilerim yanlış değildir! Varsa özür peşin-peşin! (NBA takımlarını adeta aratmadı!) Bunlardan bir çoğunu galibiyetle tamamlarken, Euroleague Kupasını alarak Avrupa’nın en büyüğü olduğunu ispatladı. Şu bir gerçek; Obrodovic kurduğu basketbol takımı ve yönetimin hazırladığı ortamla ve tabii asla unutmamak gerekli, tribünleri dolduran bilinçli basketbol seyircisi ile rakiplerinin kabusları oldular. Yıllarca dünya markası ve ezberimizde ulaşılamaz bildiğimiz takımları birer birer gömen, Fenerbahçe “EFSANE TAKIM” olma yolunda hızla ilerliyor.

Bunca başarıdan sonra sezonun sonunda ezeli ve ebedi rakip Beşiktaş ile final serisini oynuyor. Aslında ligler devam ederken dahi, Obrodovic’e Fenerbahçe finalist olsa kiminle final oynamak istersiniz diye sorsanız!: “ Asla cevapları arasında Beşiktaş” olmazdı! Ancak Ufuk Sarıca yükselen basketbol kariyerinin bu bölümünde: Kişisel gayreti ile takımını motive edip iyi ve sert basketbol oynayan bir takım yaratarak; ekibini finale kadar çıkarması büyük başarı. Euroleague takımları arasında yer alan, Anadolu Efes, Darüşşafaka, Galatasaray, Türkiye Kupası Şampiyonu BANVİT arasında sıyrılıp finalist olmak önemli bir farkındalık. “Burada aklıma önemli bir hinlik  geliyor, maksat teselli olup: “Beşiktaş yönetimi, teknik ekip, bu kadar bile ummazdık! Finalist olmak bize yeter!” diyecek mi? Bundan kendimi alamıyorum!

İkinci maçtayız: Ufuk Sarıca ilk maçta ki, gibi sert savunma ile başlamak istedi ama, bir yerde oyuncu kalibren yetersiz kalınca “TEKNİK PATRONUN KAFASINDAN GEÇENLERİ OYUNCULARI UYGULAYAMIYOR!” Bu kez, bir anda baskıyı kuran Fenerbahçe ve boyalı alanda Udoh’un önünden bir türlü basketbol bulamayan Beşiktaşlı oyuncular! Çünkü Udoh’tan gelecek blok korkusu nedeniyle Fenerbahçe potasına giden siyah beyazlı oyuncular topları dışarı çikardılar! Üst üste 10 hücum boş geçti! Kalinic, Vesely, Udoh, Bogdonovic, Dıxon, Sloukas ve kenardan gelen oyuncular gözleri kapalı bile olsalar makine düzeninde top oynuyorlar! Asla farkı “0” noktasına getirmemeye kararlılardı.

Beşiktaş cephesinde, Bu takımın sürpriz kozu Stimac dışında, Erkan, Roll ve biraz Stawberry! Eğri oturalım ama doğru düşünelim! “ Beşiktaş’ta Ufuk Sarıca inadı ve direnci olmasa bu kadro çok daha evvel “beyaz bayrak” çekerdi! Şimdi tüm ümitler Akatlar salonuna taşındı “Çarşamba gecesi startlı” Ufuk Sarıca ve ekibi çok önemli iki perdelik, kozlarını oynayacaklar. Çarşamba eğer Beşiktaş 40 dakika sonunda hanesine galibiyet yazdırmaz ise, final serisi hezimete kanat açar! Benim en büyük beklentim, Çarşamba ve diğer Akatlar maçlarının hasarsız, küfürsüz ve olaysız geçmesi! Bu zor muSiz ce? Göreceğiz!   

Senin için hazırladığımız haberler