Eski Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi "İsmail Kartal'ın CV'si Fenerbahçe'ye yetmiyor"

08.08.2023 - 20:32 | Son Güncellenme: 08.08.2023 - 21:53

Eski Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Demirel önemli açıklamalarda bulundu. Demirel, İsmail Kartal'ın Fenerbahçe'yi çalıştırmak için yetersiz olduğunu söyledi.

Eski Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi "İsmail Kartal'ın CV'si Fenerbahçe'ye yetmiyor"

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe eski yöneticisi Orhan Demirel, Radyospor'a konuştu. Transferde kulüplerin yanlışlar yaptığını söyleyen Demirel, "Zaha ve Tete'ye Messi, Ronaldo muamelesi yapılıyor" dedi. Ali Koç-Aziz Yıldırım polemiğinin camiaya zarar verdiğini vurgulayan Orhan Demirel, Sarı-Lacivertliler'in iyi bir takım kurduğunu ancak kaleci transferi yapması gerektiğini savundu. Orhan Demirel, teknik direktör İsmail Kartal'ın CV'sinin Fenerbahçe'ye yetmediğini söyledi. 

"Transferde bütün detayları basına vermek doğru değil"

Kendi yöneticiliği ile bu dönemdeki yöneticiliği kıyaslaması istenen Fenerbahçe eski yönetim kurulu üyesi Orhan Demirel, "Özellikle son dönemde transferlerin basında yer almasını doğru bulmuyorum. Basınla olan ilişkilerde gerekli bilgiler verilmeli. Bu bir sektör. Bunda çok dikkatli ve hassas olmanız lazım. 'Şu futbolcuyla ilgimiz var' deyip tüm detayları vermek doğru değil. Fiyatı artıyor. Bu bir sektör. Bundan vazgeçemezsiniz. Buna dikkat etmek lazım. Yönetim kurulu başkanının da bunda etkili olduğunu düşünüyorum. Sayın Ali Koç'un bilgi paylaşılmamasını istediğini zannediyorum ama paylaşılıyor. Belli bir denge dahilinde bu bilgileri paylaşmak gerekli. Ama dikkatli olmak lazım" dedi. 

"Zaha ve Tete'ye Messi, Ronaldo muamelesi yapılıyor"

Günümüzde sosyal medyanın çok önemli olduğu kadar zarar verdiği yorumu üzerine Orhan Demirel, "Zaha, Tete... Bunlara Messi, Ronaldo muamelesi yapılıyor. Zaha'yı Tete'yi futbolseverlerin takip ettiğini düşünmüyorum. Transferde ortaya atılan isimlerin sunuş ve pazarlanış şekli çok algı yaratıyor. Bu oyuncuları oynarken göreceğiz. Umuyorum ki Fenerbahçe yönetimi doğru bir karar almıştır. Transfer piyasasındaki isimlerin de çok abartıldığını düşünüyorum. Geçen sene sezon başı Fenerbahçe Jesus ile şampiyon ilan edilmişti. Bu algı Galatasaray'a döndü. Öyle bir algı yaratıldı ki; Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'ni alacakmış gibi. Fenerbahçe'nin de ilgilendiği oyuncuları alıp almaması kararının doğru mu yanlış mı olduğunu ileride göreceğiz" açıklamasını yaptı. 

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'nin rakibi Maribor
Habere Git

"Ali Koç, Aziz Yıldırım polemiği camiaya zarar veriyor"

"Fenerbahçe'de bir parçalanmışlık var ve Aziz Yıldırım ile Ali Koç arasındaki açıklamalar camiayı nasıl etkiliyor?" sorusuna Orhan Demirel şu yanıtı verdi, "Bu polemik Fenerbahçe'ye zarar vermez olur mu? Aziz Yıldırım ve etrafındaki arkadaşlar birlikte çalıştığımız kişiler. Çözemediğim konu Aziz Yıldırım son seçimde büyük bir fark yedi. Buna kongre üyeleri karar verdi. Aziz Yıldırım üzülmüş ve darılmış olabilir. Ama Aziz Yıldırım'ın darılma hakkı yok. Ali Koç değil kongre üyelerinin kararı. Aziz Yıldırım'ın Ali Koç'tan intikam alması düşüncesini kabul etmem mümkün değil. 'Ben ondan daha iyiydim' diye basın toplantısı yapmasını kabul etmek mümkün değil. Aziz Yıldırım her toplantıda bize "Konuşmak istediklerinizi kongrede söyleyin" derdi. Ne değişti de basın toplantılarıyla bunu yapmaya başladı. Aziz Yıldırım aslında bunu öğreten kendisidir. Aziz Yıldırım etrafında ona hizmet etmiş bir çok insanla da küs. Uzun süre başkanlık yapan Ali Şen ve diğer bazı yöneticelerle de küs. Aziz Yıldırım düşünüyorsa başkanlığa aday olacaktır. Çıkıp bunları basın toplantısında dile getirmesini kabul etmem mümkün değil. Kulübe zarar veriyor. Sayın başkanımız Ali Koç'un da belki çalışma rahatlığını elinden alıyordur. Başkanı beğenmiyorsanız çıkıp aday olursunuz. Bu iç çekişmeler sadece Fenerbahçe'de var. Bu camiaya zarar veriyor ve kenetlenmeden başarı çok zor." 

"F.Bahçe için çok zorluk çekmiş bir başkanın bunları yapmasını doğru bulmuyorum"

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un eski mevkidaşı Aziz Yıldırım'a yönelik "Hayatımda gördüğüm en cesur görünümlü kişisiniz" sözleri için de Demirel, "Basın önünde bu tür konuşmalar çok sertleşti. Bunları doğru bulmam mümkün değil. Bu kargaşa, anlaşmazlığı basın önünde söylemek doğru değil. Bu konuların açılmaması lazım. Bu gibi yorumları doğru bulmuyorum. Bunu germenin bir manası yok. Belli ki Aziz Bey, Ali Bey'le görüşmeyecek. Aziz Bey'in de ortamı germesine gerek yok. Fenerbahçe için bir çok zorluk çekmiş bir başkanın bunları yapmasını uygun bulmuyorum" ifadelerini kullandı. 

"Kaleci Altay'ın kredisi sıfır"

Kaleye transfer yapılması gerektiğini söyleyen Orhan Demirel, "Kale konusunda Altay iyi bir kaleci. Ancak taraftarla arası yok. En ufak bir hatası konuyu biterecektir. Ne Altay ne de Fenerbahçe bu riski almamalıdır. Altay'ın kredisi sıfır. Bir maç bile kaldırmaz. Fenerbahçe'nin iyi transferler yaptığı görülüyor. İlk maçta o kadar heyecanlıydık ki; çünkü rakip zayıf ama iyi bir takım vardı sahada. Zaha ve Tete gibi oyuncuları yolda göreceğiz. Ama bir kaç transfere daha ihtiyaç var. Doğru karar vermek lazım. Ali Koç ve futbol aklı kimse onların kararları olacak. Ama yapılan iki üç transferden memnunum. Özellikle Tadic'in ağabeylik durumundan memnunum. Geçen sene futbolcuların vücut dillerinde hiç hoş olmadığını görüyorduk. Sonuçta bu futbolcular insan. Makine gibi bakamazsınız. O heyecanı yaşatacak birilerinin olması lazım. İçeride Tadic gibi Dzeko gibi hakikaten korkunç tecrübeleri takıma sunmaları, dost arkadaş ortamı yaratmaları çok önemli" diye konuştu.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Tete'yi sildi
Habere Git

"Zaha doğuştan Galatasaraylıymış gibi"

Dört büyük takımın bazı futbolcuları transfer ederken aynı masada olmasıyla ilgili ve Ali Koç'un "Zaha için 9-10 milyon Euro'lara çıktık olmadı. Rakip nasıl yaptı bize de söylesinler biz de öğrenelim" sözleri içi de Fenerbahçe eski yöneticisi, "Böyle bir şey mümkün değil. Zaha doğuştan Galatasaraylıymış gibi. Bu mümkün değil. Fenerbahçe ya da bir başka oyuncu 10 milyon Euro teklif etmişken başka takıma 3 milyon Euro'ya gitmesi mümkün değil. Elimde delil yok. Ama bunun mantığı yok. Diğer kulüpler de bunu yapıyordur. Fenerbahçe 10 milyon verdiyse Galatasaray minimum 10 veya 11 milyon Euro vermiştir. Galatasaray'ın şampiyonlar Ligi'ne gitmesi 7 milyon Euro'luk bir indirim sağlamaz. Ama bir yolunu buluyorlar. Galatasaray Şampiyonlar Ligi'ne gidemezse çok büyük bir problem yaşayacaktır. Bu Fenerbahçe için de geçerlidir. Ama yönetimler bunları öngörsünler diye seçiliyor" değerlendirmesini yaptı. 

"İsmail Kartal'ın CV'si Fenerbahçe'ye yetmiyor"

İsmail Kartal'ın Fenerbahçe teknik direktörlüğüne getirilmesini nasıl bulduğu sorusu üzerine de Fenerbahçe eski yönetim kurulu üyesi Orhan Demirel, "İsmail Hoca'nın cv'si Fenerbahçe'ye yetmiyor. Jesus'un cv'si yetiyordu. Ancak bunu görmek çok zor. Ali Koç'un da eli çok sıkışıktı. Elde bir cv var, bu cv tutmuyor. Ama son zamanlarda futbolcu ilişkileri vs... iyi olacakmış gibi duruyor ama umarım iyi olur. Açıkçası bilemiyoruz. İsmail Hoca'nın aynı zamanda bir ileşitim problemi olduğunu düşünüyorum. Basın toplantılarında teknik direktör kuvvetli olmalı, Futbolcuya ve camiaya güven vermeli. İsmail Kartal, iletişim desteği olmalı. Televizyonda kendinden emin bir yüz görmek istiyorum. Ama İsmail Kartal önündeki masaya bakıyor. O güveni futbolcuya veriyorsa seviniriz. Teknik ve taktik konularla ilgili yorum yapacak için cv'im yok. Ama bu mühendislik gibi bir şey. Elinize kaliteli futbolcular verir ve siz onu iyi kullanırsınız. Jesus'taki en büyük hata futbolcuyla kavga ederdi. En son gencecik Arda ona isyan etti. İsmail Hoca'nın Tadic'le ilgili balık hikayesini anlatması güzel bir şey ama daha profesyonel olmalı. İsmail Hoca Fenerbahçe'nin içini bilen, heyecanı futbolcuya iletmesini bilen birisi; ama bir cv problemi var. İnşallah bu cv problemini de bu seneki başarıyla çözer" yanıtını vererek sözlerini noktaladı.  


 
 

Senin için hazırladığımız haberler