İsmail Kartal'dan Fred müjdesi!

24.02.2024 - 22:13 | Son Güncellenme: 24.02.2024 - 22:34

Trendyol Süper Lig devi Fenerbahçe, ligin 27. haftasında Kasımpaşa'yı 2-1 mağlup etti. Maç sonu konuşan teknik direktör İsmail Kartal, Fred'den müjdeli haber verdi. Detaylar.

İsmail Kartal'dan Fred müjdesi!

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Ligi'nin 27. haftasında sahasında Kasımpaşa'yı ağırlayan Fenerbahçe, rakibini 2-1 mağlup ederek puanını 70 yaptı ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna çıktı. Sarı lacivertlilere galibiyet gollerini Mert Hakan Yandaş ve Michy Batshuayi getirdi. Kasımpaşa'nın tek golü ise Jackson Porozo'dan geldi. Maç sonunda açıklamalarda bulunan Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal, sarı lacivertli taraftarlara Fred'den müjde verdi.

Fred bu hafta geri dönüyor

Fenerbahçe'nin 21 Ocak'ta oynadığı ve sahasında Samsunspor ile 1-1 berabere kaldığı karşılaşmada son dakikalarında sakatlık yaşayan Fred, o karşılaşmadan beri forma giyemedi. Fenerbahçe, o dönemde Fred'in sağ bacak uyluk ön bölgesindeki tendonda yırtık tespit edildiğini duyurdu. Brezilyalı futbolcu, 1 aydan fazla süredir formasına kavuşamadı. İsmail Kartal, maç sonunda yaptığı açıklama ile Fred'in hafta içi takımla çalışmalara başlayacağını açıkladı.

7 maçta forma giyemedi

21 Ocak tarihinde oynanan ve Samsunspor maçında sakatlanan Fred, tam 7 maçtır takımını yalnız bıraktı. 30 yaşındaki yıldız futbolcu; Süper Lig'deki Başakşehir, Ankaragücü, Antalyaspor, Alanyaspor, Rizespor ve Kasımpaşa maçlarında forma giyemezken, Türkiye Kupası'nda ise Gaziantep FK deplasmanında oynanan müsabakada takımını yalnız bıraktı.

12 maç kaçırdı

Fred, sakatlığı sebebiyle Fenerbahçe'de tam 12 maç kaçırdı. Fenerbahçe'nin deplasmanda Pendikspor'u 5-0 mağlup ettiği maçta ilk sakatlığını yaşayan Fred, o periyotta tam 5 maç kaçırdı. Ligde; Trabzonspor, Adana Demirspor ve Karagümrük maçlarında forma giyemeyen Fred, Avrupa'da ise Ludogorets ve Nordsjaelland maçlarında forma giyemedi. 

Fred'in Fenerbahçe karnesi

Fenerbahçe ile bu sezon 21 maça çıkan Fred, bu karşılaşmaların 20'sinde ilk 11'de yer aldı. Sarı lacivertli formayla gol atamayan Brezilyalı yıldız, 6 kez asist üretti. Fenerbahçe formasıyla çıktı 21 maçta 20 galibiyet alan Fred, sakatlandığı maç olan Samsunspor karşılaşmasında takımıyla beraberlik elde etti.

Senin için hazırladığımız haberler