Fenerbahçe'de İsmail Kartal Rizespor Maçı Sonrası Açıklama Yaptı

22.04.2022 - 22:49 | Son Güncellenme: 22.04.2022 - 23:25

Fenerbahçe, Süper Lig'de Çaykur Rizespor deplasmanında 6-0 kazandı. Serdar Dursun ve Arda Güler'in öne çıktığı maçın ardından İsmail Kartal açıklama yaptı.

Fenerbahçe'de İsmail Kartal Rizespor Maçı Sonrası Açıklama Yaptı

AJANSSPOR HABER

Spor Toto Süper Lig'in 34. haftasında Çaykur Rizespor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Sarı-Lacivertliler, Rizespor deplasmanından 6-0 skor ile farklı kazandı. Mücadelenin ardından Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal açıklama yaptı.

"Agresif oynayacaklarını tahmin ediyorduk"

Alınan farklı galibiyetin ardından açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, şunları söyledi: "Öncelikle bu maçın her iki takım açısından zor geçeceğini biliyorduk. Rakibimizin de lige tutunmak için maça hızlı başlayacağını biliyorduk. Biraz da agresif oynayacaklarını tahmin ediyorduk."

"Oyuncularıma sakin kalacağız dedim"

"Oyuncularıma kendi oyunumuzu oynayacağız, sakin olacağız dedim. Sabırlı oyunumuzu oynayarak gol atamasak da paniklemeden sabırlı kalıp, oyun içerisinde rakibin sabırsız anlarını kollayarak kendi gücümüzü rakibe göstermemiz gerektiğini, bu anlarda son pasları, son vuruşları ya da gol hamlelerimizi yapmamız gerektiğini anlattım."

"Erken çıkan kırmızı kart işimizi kolaylaştırdı"

"Çok sabırlı başladık zaten ama oyunun başında rakip takım bence baya motive olmuşlar. Erken çıkan kırmızı kart bizim işimizi biraz daha kolaylaştırmış oldu. Tabii bu arada da rakip 10 kişi kalınca takım daha da rahatladı. Kendi oyunumuzu oynayarak erken bulduğumuz bir gol. Daha sonra oyunda duraklama oldu ama sonradan gelen penaltı golleriyle devre 3-0 bitti. Bu arada sarı kart sınırında olan 1 oyuncumuz çıktı daha sonra bir oyuncumuzu da devrede oyundan çıkardık."

"Beklediğimizden rahat bir galibiyet oldu"

"Sonra yaptığımız değişikliklerle ikinci yarıda bulduğumuz gollerle farklı bir galibiyet elde ettik. Sonuçta bugün de buradan galip geldiğimiz için çok mutluyuz. Önümüzdeki hafta oynayacağımız Gaziantep maçına bu geceden itibaren konsantre olduk, olmaya başladık. Sonuçta oyuncularımı tebrik ediyorum."

"Beklediğimizden daha rahat bir galibiyet oldu. Bunun nedeni de rakip 10 kişi kaldığı için bu böyle oldu ama sonuçta tabii 10 kişi kalmasına rağmen bizde ciddiyeti elden bırakmadık. Sabırlı oyunumuzu sürdürerek goller bularak buradan galibiyetle ayrıldık."

"5 maçtır gol yemiyoruz"

"Shakhtar maçını dahil edersek 5 maçtır gol yemiyoruz çok şükür. Ancak oyun içerisinde çok mevkilerde değişikliklerle hareket ediyoruz. Rakibi şaşırtmak için mesela sol bek bugün orta saha gibi oynadı. Biz aslında hücumdaki etkinliğimizi artırmaya çalışıyoruz. Oyuncularım da bundan keyif alıyorlar. Bana bu geri bildirimleri antrenmanlardan sonra söylüyorlar, maçlarda söylüyorlar. Sonuçta bunları çalışıyoruz. Ekip olarak oyuncularım da bunu yapmaktan oyun içerisinde mutlu oluyorlar."

"Her şey yolunda gidiyor"

"Şu ana kadar her şey yolunda gidiyor, güzel gidiyor. Rizespor'a gelince çok güzel bir şehir sonuçta. Güzel bir kulüp. Ben daha öncede burada çalıştım ve Rizespor'a başarılar diyorum. Büyük bir camia. Hiçbir zaman bence buraları hak etmiyor, çok daha iyi yerleri hak ediyorlar. Onlara da bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum."

"Herkese aynı mesafedeyim"

"Arda Güler'i 45. dakika oyuna aldık. Shakhtar maçında ilk 11 oynadı. Her geçen gün oynamaya çalışıyor, oynatmaya çalışıyoruz. Takım içerisinde bizim bir dengemiz var. Bu dengeleri içerisinde giren çıkan herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Arda girdikten sonra güzel işler yaptı. Arda'yı da bütün oyuncularımı da tebrik ettiğim gibi tebrik ediyorum. Ben herkese aynı mesafedeyim, Arda'ya olsun İrfan Can olsun, Nazım olsun  yani ben herkese aynı mesafedeyim. Onların hepsini seviyorum."

Senin için hazırladığımız haberler