Irkçılık Alman futbolunu tehdit ediyor

27.02.2020 - 20:01 | Son Güncellenme: 27.02.2020 - 20:01

Almanya’da amatör futbolda ırkçılık tehlikeli boyutlara ulaştı. Almanya’da Bundesliga 1 ve 2’de görülmeye başlayan ırkçılık vakaları 7.1 milyon lisanslı oyuncuya sahip ve ilk üç lig dışında tamamı amatör olan futbol sisteminde korkutucu boyutlara ulaştı.

AJANSSPOR-HABER

Irkçılık konusu üzerinde titizlikle duran Almanya Futbol Federasyonu Başkanı Fritz Keller, yaptığı açıklamada ırkçılığa karşı yeni program ve girişimlere ağırlık vereceklerini belirtirken “Yaşanan antisemitizm olayları benim için bir felaket. 10 yıl önce bugün böyle bir şeyin mümkün olabileceği hiç düşünmedim, bu konuda yeni şeyler yapacağız” dedi.

KORKUTUCU BOYUTTA

ARD Televizyonu 'Sport Inside' programına konuşan DFB yetkilileri açıkça ortaya konan antisemitizm olaylarının giderek arttığını ve DFB gibi özellikle son 15 yılda ciddi anlamda bu konunun uzmanları tarafından da takdir edilen bir tutuma sahip kurumun çatısı altında gerçekleşmesinin korkutucu olduğunu ifade ettiler.

DFB’nin sorunun büyük bölümünü amatör futbolda gördüğünü belirten yetkililer, yaşanan olayların çoğunun ise dayanışma, cehalet, korku, ve bilgisizlik gibi çeşitli sebeplerden saklandığını ve kendilerine ulaştırılmadığının altını çizerken oyunun parçası olan ve bu konuda gönüllü görev yapan antrenör, hakem ve ceza kurulu üyelerinin çaresiz kaldıkları belirtildi.

BİRİMLER KURULACAK

Yapılan açıklamada DFB’nin 2022 yılına kadar bu konuda tüm eyalet ve bölge federasyonlarında ayrımcılığa karşı birimler oluşturmasının zorunlu hale getirileceği ve bu konuda federasyonda herhangi bir kişinin sorumlu olarak atanmayacağı aksine 7,1 milyon DFB üyesinin bu konunun gönüllü görevlisi olması gerektiğinin de özellikle altı çizildi.

Başkan Fritz Keller, bunun en güzel örneğinin Eintracht Frankfurt-Salzburg maçında yaşandığını, Hanau kurbanları için yapılan saygı duruşu sırasında Almanya Milli Marşı'nı okumaya başlayan bir seyirciye karşı “Kapa çeneni” şeklinde yapılan müdahalenin kendilerini umutlandırdığını belirtti.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler