Irkçılığa, koltuk değnekleri üstünde yumruk!

07.06.2020 - 18:02 | Son Güncellenme: 07.06.2020 - 18:03

Tüm dünyada adeta koronavirüs gibi yayılan George Floyd için yayılan protesto gösterilerine katılan isimler arasında Anthony Joshua da vardı. Joshua, koltuk değnekleri üzerinde olmasında rağmen ırkçılığa güçlü bir yumruk attı.

DIŞ HABER - AJANSSPOR

Dünya ağır siklet şampiyonu Anthony Joshua, beyaz bir polis tarafından Amerika'da Minneapolis'te katledilen siyahi George Floyd için yürüyüşe katıldı ve açıklama yaptı. Joshua, siyahi olduğu için öldürülen Floyd ve ırkçılık için neler söyledi? İşte yanıtı...

Joshua, Watford'daki bir gösteride konuştu

IBF, WBA ve WBO şampiyonu Joshua, Watford'daki protesto yürüyüşüne koltuk değneğiyle katıldı. Bir ara yürüyüşte scooter üzerinde de görüldü. Black Lives Matter protestosunda Joshua ırkçılık hakkında bir konuşma yaptı ve bu açıklamalar alkış aldı.

Joshua: "Bahsettiğim virüse ırkçılık deniliyor"

Irkçılığın kontrolden çıktığını insanların arkalarına yaslanarak olan biteni izleyemeyeceğini ifade eden Joshua, "Virüs bir pandemi olarak ilan edildi. COVID-19 hakkında konuşmuyorum. Bahsettiğim virüse ırkçılık deniliyor. Artık bu mantıksız, yasa dışı cinayler ve başka bir insana yapılacak sinsi ırkçılık için sessiz kalamayız. Barışçıl gösterilerde konuşmalıyız. Tıpkı dün gibi. Ama bunu yaparken, isyan ve yağmalamaya dönüştürmemeliyiz" ifadelerini kullandı.

George Floyd nasıl öldü?

Yoldan geçenlerin çektiği ve sosyal medyada paylaşılan videolara göre, 20 dolar değerinde bir sahtecilik şüphesiyle gözaltına alınmak istenen George Floyd, beyaz polisin dizini ensesine basması sonucu nefesi kesilerek hareketsiz kaldı.

Floyd’un, dakikalarca "Lüften, nefes alamıyorum, lütfen!" şeklinde yalvarmasına, etraftakilerin uyarı ve tepkilerine rağmen polisin acil sağlık ekipleri gelene kadar pozisyonunu değiştirmediği görülmüştü.

Beyaz polisin yaklaşık 9 dakika boyunca ensesine basarak beklediği Floyd’un ambulansla kaldırıldığı hastanede kısa bir süre sonra hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler