Tümer Metin: İrfan Can Kahveci bana 'Ben yapamam abi, gitmem lazım' dedi.

23.04.2024 - 10:06 | Son Güncellenme: 23.04.2024 - 11:02

Trendyol Süper Lig'de Fenerbahçe, deplasmanda Sivasspor ile 2-2 berabere kaldı. Sarı-Lacivertli ekibin performansını ve şampiyonluk şansını Tümer Metin değerlendirdi. Metin, Fenerbahçe'nin yıldızı İrfan Can Kahveci hakkında da açıklamalarda bulundu. İşte detaylar.

Tümer Metin: İrfan Can Kahveci bana 'Ben yapamam abi, gitmem lazım' dedi.

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 33'üncü haftasında Fenerbahçe'nin, Sivasspor ile 2-2 berabere kaldığı karşılaşmayı Tivibu Spor'da Tümer Metin yorumladı. Metin, Sarı-Lacivertli ekibin teknik direktörü İsmail Kartal'ın oyuncu değişikliklerini eleştirirken, İrfan Can Kahveci'nin performansına övgüler yağdırdı. İşte Tümer Metin'in açıklamaları...

"Fenerbahçe öne geçerse maçı vermez diye düşünüyordum"

Tümer Metin, Fenerbahçe'nin puan kaybını şu sözlerle değerlendirdi: "Ligin bu boyutunda, makas bu kadar daralmışken ve 2 kere öne geçtiğin deplasmanda ve 80. dakikada İrfan Can'ın golüyle öne geçiyorsun. Tabelada 2-1 yazıyor. İrfan Can bu vuruşu yapmadan önce oyunun içinde var, alıyordu-veriyordu. Ama çıkarıyordu İsmail hoca. Joshua King ısınmadan dönmüştü ve muhtemelen İrfan Can çıkacaktı oyundan. Golü atınca tuttu. Ben Fenerbahçe öne geçerse bu maçı vermez diye düşünüyordum."

"Bu kadar muhafazakarlıkla işin zor"

Tümer Metin, Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal'ın oyuncu değişiklikleri hakkında, "90'da Fred'i ve İrfan Can'ı hafta içi çıkardın. 45 dakika sahada gözükmeyen Fred bir çaktı bazukayı 90'a gönderdi. Olympiakos maçında da aynı şeyi yapabilirdi. Onun için eleştirdik İsmail hocayı İrfan ve Fred çıkmaz diye. 80'de çıkarıyordu İrfan Can'ı, King giriyordu gitti 101'de çıkardı İrfan Can'ı. O zamana kadar kimse bir şey yapmıyorken yapan tek kişiyi oyundan çıkardın. Hocam bir stoperini çıkar ya lig gidiyor. 3 gün önce Avrupa şimdi de lig gidiyor. Bu kadar muhafazakarlıkla işin zor. Futbolda risk alırsan sonuç da elde edersin." ifadelerini kullandı.

Tümer Metin'den, İrfan Can Kahveci sözleri

Tümer Metin, Fenerbahçe'nin yıldızı İrfan Can Kahveci hakkında şu açıklamalarda bulundu: "Zaman zaman İrfan Can ile sürtüşmelerimiz, tartışmalarımız oldu. Ben ona salladım o bana salladı. O kendini çok kıymetli gördü ben o kadar değilsin dedim. Ama bu akşam tamamdır. Önümü de ilikliyorum. Benim nazarımda İrfan Can'ın kariyer sezonunu oynaması zaten beklenti doğrultusunda. Futbolda istatistikleri birçok şeyi söyler. İrfan Can'a geçmiş zamanda yapmadığı için eleştirilerde bulunuyordum yaptığı zaman beni şaşırtmaz. Saygıyı hak eden yer şurası: Gidişata isyan etmek."

Tümer Metin sözlerine şöyle devam etti: "İrfan Can Kahveci bir Fenerbahçe neferi gibi tabelaya ve oyuna dokunarak çok büyük iş yapmıştır. Geri kalan üstüne alınsın. Çok para ödenenler, bonservis bedeli ödenenler... Benden para ile ilgili bir şey çıkmaz, duyamazsın ağzımdan ama hak ediş diye bir şey var. Yapamadığın zaman altında ezilirsin. Bunu da ilk defa söylüyorum: Sezon başlamamıştı bir restoranda gördüm "Ben yapamam abi. Barışmaz bizim yıldızımız artık. Benim gitmem lazım" dedi. Oradan nereye geldi çocuk." 

Senin için hazırladığımız haberler