İpek Soylu ve Çağla veda etti!

20.04.2016 - 17:07 | Son Güncellenme: 20.04.2016 - 21:45

TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda teklerde İpek Soylu, İsviçreli rakibi Stefanie Voegele'ye 2-0 yenilerek elendi.

Garanti Koza Arena'da oynanan maçta 20 yaşındaki İpek, İsviçreli rakibi karşısında, ilk sette servis oyunlarında hata yaptı. İpek, sadece bir kez servis oyunu kazandığı seti 6-2 kaybetti.

WTA sıralamasında 176. sırada yer alan İpek, ikinci sete servis kırarak başlamasına rağmen ilk 6 oyun sonunda 4-2 geri düştü. Agresif oyununu korta yansıtan İpek, üst üste servis kırdı ve 9. oyun sonunda 5-4 öne geçti. Toparlanan Voegele, sonraki 3 oyunu kazanarak seti 7-5, 1 saat 32 dakika süren maçı da 2-0 kazanarak ikinci tura yükseldi.

Teklerde bir diğer maçta Bulgar raket Tsvetana Pironkova ile 5 numaralı seribaşı Makedon oyuncu Danko Kovinic karşılaştı. Oldukça çekişmeli geçen ve 1 saat 58 dakika süren maçı Kovinic, 7-5 ve 7-6'lık setlerle 2-0 kazanarak çeyrek finale yükseldi.

Çağla Büyükakçay elendi

TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda çiftlerde Çağla Büyükakçay ve partneri Anna Karolina Schmiedlova (Slokvakya), Reka Luka Jani (Macaristan)-Maryna Zanevska (Ukrayna) ikilisine 2-0 yenilerek elendi.

Garanti Koza Arena'da gerçekleştirilen turnuvada korta çıkan Çağla-Schmiedlova çifti, rakipleri karşısında ilk sette oldukça kötü bir performans ortaya koydu. İlk sette 3 kez servis kırdıran Çağla ve Slovakyalı partneri, seti 6-1 kaybederek 1-0 geriye düştü.

Maçın ikinci sete servis kırarak iyi başlayan Çağla-Schmiedlova ikilisi, ilk 4 oyun sonunda 3-1'lik üstünlük yakaladı. Setin 6. oyununda serviste hata yapan Çağla-Schmiedlova çifti avantajını kaybetti ve durum 3-3'e geldi.  Çağla ve Schmiedlova, üç kez maç puanı çevirmesine rağmen çekişmeli geçen sette basit hatalar yaptı ve seti 7-6, 1 saat 20 dakika süren maçı da 2-0 kaybetti.

Reka Luka Jani-Maryna Zanevska çifti bu sonuçla çeyrek finale yükseldi.

Teklerde 1 numaralı seribaşı olan ve dün Yunan tenisçi Maria Sakkari'ye elenen Anna Karolina Schmiedlova, çiftlerde de ilk tur mücadelesinde elenerek turnuvada beklentilerin çok altında kaldı.

Bir diğer çiftler maçında ise Marina Melnikova (Rusya) - Sofia Shapatava (Gürcistan) ikilisi, Romen rakipleri Elena Bogdan-Cristina Dinu'yu 6-0 ve 6-1'lik setlerle rahat geçerek çeyrek finalist oldu.

Teklerde ise günün ilk maçında dünya 127 numarası Yunan raket Sakkari, dünya sıralamasında 81. olan Tayvanlı rakibi Su-Wei Hsieh'i, 6-3 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yenerek çeyrek finale çıktı.

Çiftlerde ilk yarı finalist belli oldu

Çiftlerde ilk yarı finalist Laura Pous Tio (İspanya) - Renata Voracova (Çek Cumhuriyeti) ikilisi oldu.

Tio-Voracova çifti, çeyrek finalde 2 numaralı seri başı Oksana Kalashnikova (Gürcistan) - Johanna Larsson (Ukrayna) ikilisini 6-3 ve 6-2'lik setlerle eleyerek yarı finale çıktı.

Çiftlerde ilk tur maçında sürpriz bir sonuç alındı. Turnuvanın 1 numaralı seribaşı Ukraynalı tenisçiler Kateryna Bondarenko-Olga Savchuk çifti, Japon raketler Nao Hibino-Kurumi Nara ikilisine 6-3 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenilerek elendi.

İpek Soylu: "Rakibim açıları çok iyi kullandı, ben de aceleci davrandım"

TEB BNP Paribas İstanbul Cup Uluslararası Kadınlar Tenis Turnuvası'nda teklerde İsviçreli rakibi Stefanie Voegele'ye 2-0 yenilerek elenen İpek Soylu, oyunlarda aceleci davrandığını söyledi.

Garanti Koza Arena'da oynanan karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan İpek, ilk sete iyi başladığını belirterek, şöyle konuştu:

"Uzun süre sonra kendimi kortta iyi hissettim. İlk sete de iyi başladım. Fakat oyun içinde biraz düştüm. Rakibim açıları çok iyi kullandı, ben de aceleci davrandım. İkinci sette 4-2 geriye düştükten sonra kendime zaman ayırdım. Olabildiğince puanı iyi kurup bitirmeye çalıştım. Seti 5-4'e getirene kadar gayet iyi oynadım. Öyle devam etseydim sonu daha iyi olurdu. Acele ettim."

Sabırsız bir oyuncu olduğunu aktaran İpek, "Bazen bu konuyla ilgili problem yaşıyorum. Hala genç bir sporcuyum. Elbette böyle tecrübesizlikler oluyor. Her gün öğrenmeye devam ediyorum." dedi.

Bu hafta sağlık problemleri yaşadığını aktaran 20 yaşındaki sporcu, "Maça çıktıktan sonra biraz midemde sorun vardı. Bunun etkisinde kaldım. İkinci sette toparlandığım için memnunum. Bu senenin başında şansız maçlar kaybettim. Bunlardan sonra oyunuma olan inancım düştü. En iyi şekilde hazırlanıp tekrar daha iyi bir İpek olarak kortlara döneceğim." diye konuştu.

İpek, servis yüzdesiyle ilgili gelen bir soruya da "Güzel servis attım bugün. Servisim üzerinde çalışıyoruz. Önemli olan ilk servisle oyuna girmekti. Bu yönde başarılı oldum." cevabını verdi.

Stefanie Voegele ise İpek Soylu karşısında iyi bir maç geçirdiğini belirterek, "İkinci sette 5-4 geriye düştüm. Daha sonra rakibimi hataya zorladığımı düşünüyorum. Benim için iyi bir geri dönüştü." değerlendirmesinde bulundu.

 

Senin için hazırladığımız haberler