IOC, SportAccord'dan desteğini çekti

08.06.2015 - 12:38 | Son Güncellenme: 08.06.2015 - 12:38

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC), yaşanan anlaşmazlıklar sebebiyle olimpik ve olimpik statüde olmayan spor federasyonlarının şemsiye kuruluşu SportAccord'u tanımadığını ve organizasyona sağlanan maddi desteği kestiğini açıkladı.

IOC'nin internet sitesinde yer alan açıklamada, İsviçre'nin Lozan kentinde yapılan yönetim kurulu toplantısında alınan kararla, SportAccord'un yeniden yapılandırılması için kuruluşa üye federasyonlara çağrıda bulunuldu.

Açıklamada, gerekli adımlar atılana kadar IOC tarafından tanınmayacağı belirtilen SportAccord'a, büyük bir kısmı dopingle mücadele programlarına olmak üzere sağlanan yıllık 300 bin dolarlık maddi desteğin kesildiği ifade edildi.

Bu yıl nisan ayında Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen ve Anadolu Ajansı'nın "Global İletişim Ortağı" olduğu SportAccord Kongresi'nde Vizer, IOC Başkanı Thomas Bach ile yaşadığı anlaşmazlıkla gündeme gelmişti. Bach'ın yönetim tarzını eleştiren Vizer, IOC'nin "eski, yanlış, adil ve şeffaf olmayan" bir sistem ile yönetildiğini savunmuş ve geçen ay sonunda başkanlık görevinden istifa etmişti.

Bu anlaşmazlığın ardından birçok uluslararası federasyon da SportAccord'daki üyeliğini sonlandırmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler