Inzaghi, Şampiyonlar Ligi Yarı Finalinde Milan Maçı Sonrası Konuştu

11.05.2023 - 09:40 | Son Güncellenme: 11.05.2023 - 09:53

Inter Teknik Direktörü Simone Inzaghi, Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Milan'ı 2-0 yendikleri karşılaşma sonrası değerlendirmede bulundu. İşte detaylar

Inzaghi, Şampiyonlar Ligi Yarı Finalinde Milan Maçı Sonrası Konuştu

AJANSSPOR - HABER

Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Milan ile Inter kozlarını paylaştı. San Siro'da ezeli rakibini Edin Dzeko ve Henrikh Mkhitaryan'ın golleriyle 2-0 mağlup eden Inter, final yolunda büyük avantaj sağladı.

Karşılaşma sonrası Inter Teknik Direktörü Simone Inzaghi açıklamalarda bulundu.

San Siro Stadı'nda oynanan müsabaka sonrası yayıncı kuruluşa konuşan Inter Teknik Direktörü Simone Inzaghi galibiyeti değerlendirdi ve şunları söyledi:

"Sahada her şeylerini vermelerini istedim"

"İnanılmaz bir ilk yarı geçirdik. Attığımız iki golden daha fazlasını atabilirdik. Harika bir maç oldu. Avantaja sahip olduğumuzu biliyoruz ama hayalimizi gerçekleştirmek için büyük bir çaba daha göstermemiz gerektiğini de biliyoruz. Oyuncularımdan sahada her şeylerini vermelerini istedim. Sahanın her santimetresini kapladılar. Bu galibiyete sevinmeliyiz ama henüz bir şey bitmiş değil"

Perdeyi Dzeko açtı

Maçta Inter 8. dakikada milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu’nun sol taraftan kullandığı kornerde Edin Dzeko'nun golüyle 1-0 öne geçti.

Simone Inzaghi'nin öğrencileri avantajı kaptı

11. dakikada Dimarco'nun pasında topla buluşan Mkhitaryan, kaleci Maihnan ile karşı karşıya pozisyonda topu ağlara göndererek takımını 2-0 öne geçirdi.

Mücadelenin kalan dakikalarında iki takımın atakları da sonuçsuz kalınca başka gol sesi çıkmadı ve Simone Inzaghi'nin öğrencileri, kritik müsabakadan 2-0 galip ayrılarak tur için büyük avantaj elde etti.

Hakan Çalhanoğlu, taraftarı pişman etti

Oyundan çıkarken Milan taraftarlarınca yuhalanan Hakan Çalhanoğlu, San Siro'da maç öncesinde de protesto edilmişti. Başarılı oyuncu, ısınmak için sahaya çıktığında da yuhalanmak ve istenmedik tezahüratların hedefi olmuştu.

San Siro'da sahaya adımını atar atmaz protestoların hedefi olan Hakan Çalhanoğlu, çirkin tavırlara en güzel cevabı performansıyla verdi. Milli futbolcu, galibiyette oynadığı büyük rolle eski takımı Milan'ın taraftarlarını adeta çıldırttı.

Senin için hazırladığımız haberler