İngiltere, futbolcu isimlerini formadan kaldırıyor! İşte nedeni...

25.03.2024 - 14:23 | Son Güncellenme: 25.03.2024 - 14:55

İngiltere A Milli Futbol Takımı, 2024 Avrupa Şampiyonası öncesi hazırlık maçında Belçika ile karşılaşacak. İngilizler bu maça futbolcu isimlerinin yazmadığı formalar ile çıkacak.

İngiltere, futbolcu isimlerini formadan kaldırıyor! İşte nedeni...

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Sportbible'da yer alan habere göre; İngiltere A Milli Futbol takımı, yarın Belçika ile oynayacağı hazırlık maçında "Demans" hastalığına dikkat çekmek adına formasından futbolcu isimlerini kaldıracak.

İsimler 2. yarıda formada olmayacak

İngiltere, Belçika karşısında maça futbolcu isimlerinin yazılı olduğu formalar ile başlayacak. Ancak İngilizler, karşılaşmanın 2. yarısında isimsiz formalar ile sahaya çıkacak. Bu görsel anlatıyla demans hastalarının hayatlarındaki özel anıları ve sevdiklerinin isimlerini dahi nasıl kaybettikleri vurgulanacak.

Daha önce de yaptılar

İngiltere Milli Futbol Takımı, bu duyarlı davranışı ilk kez sergilemiyor. İngilizler, daha önce de 2022 yılında İsviçre ile karşılaştıkları mücadelede demans hastalığında dikkat çekmek adına formalarındaki futbolcu isimlerini kaldırmıştı.

Futbolcularda risk daha fazla

BBC'nin 2019 yılındaki haberine göre; Glasgow Üniversitesi'nde yapılan bir çalışmada futbolcuların, demans hastalığına yakalanma olasılığının daha fazla olduğu belirtildi. Buna göre; ağır toplara kafayla vurmanın, futbolcunun beyninde travmaya neden olarak demans gelişimine katkıda bulunduğu ortaya koyuldu. 

Araştırmada 1900 ve 1976 yılları arasında profesyonel futbolcu olan 7 bin 638 kişi ile futbol oynamayan 23 bin kişinin ölümleri karşılaştırmalı olarak incelendi. Araştırmada yer alan Dr. Willie Stewart, eski futbolcuların demanstan ölme olasılığının 3 buçuk kat arttığını ifade etti.

Demans nedir?

Demans hastalığı, beyin fonksiyonlarında kademeli olarak kayıplara neden olan bir durumdur. Kişinin düşünme, hatırlama ve karar verme gibi zihinsel işlevlerinde, günlük yaşamını ve aktivitelerini negatif etkileyecek düzeyde kayıp yaşamasına sebep olur.

Senin için hazırladığımız haberler