İngiliz tenisinin yeni yeteneği Emma Raducanu'dan Wimbledon'da mucize

03.07.2021 - 17:50 | Son Güncellenme: 04.07.2021 - 23:23

Tenis haberleri... Wimbledon tenis turnuvası, 18 yaşındaki Emma Raducanu'nun dönüm noktası oldu. Genç sporcu, wild card'la gelip 4. tura yükseldi.

İngiliz tenisinin yeni yeteneği Emma Raducanu'dan Wimbledon'da mucize

AJANSSPOR - HABER

 

Tenis kariyerinde ilk kez bu yıl Wimbledon'u deneyimleyen Emma Raducanu, İngiltere'nin en çok konuşulan sporcuları arasına girdi. Turnuvanın 3. turunda Rumen tenisçi Sorana Cirstea ile karşılaşan Raducanu, 6-3 ve 7-5'lik setlerle rakibini mağlup etti. Genç tenisçi, Wimbledon'da 4. tura yükselen en genç İngiliz kadın tenisçi oldu. 18 yaşındaki dünya 338 numarası Raducanu, wild card ile katıldığı turnuvada ikinci haftayı görmeyi başardı.

İngiliz tenisinin en parlak sporcuları arasında

Son bir haftadır İngiltere'deki spor medyasının sıklıkla haberleştirdiği Emma Raducanu, Lawn Tennis Association tarafınca, ülkenin "geleceği en parlak sporcuları" arasında gösteriliyor. Raducanu, tenis sporuna başlamasını: "Başlangıçta bale yapıyordum. Babam beni oradan alıp binicilik dahil onlarca spora gönderdi. Bütün bunlarla uğraşırken dahi tenisi bırakmadım." şeklinde yorumladı. 

Raducanu'nun Wimbledon yolculuğu

Wimbledon'un ilk turunda Ukraynalı Diatchenko'yu eleyen Raducanu, ikinci turda Çek tenisinin ünlü figürlerinden Marketa Vondrousova'yı turnuvanın dışına itti. Üçüncü turda dünya 45 numarası Cirstea ile eşleşen Raducanu, rakibine set vermeden 4. tura yükseldi. Raducanu, Cirstea ile oynadığı maçtan önce basın mensuplarına: "Tenisteki sınırım gökyüzüne kadar uzanıyor" şeklinde konuşmuştu.

 

Raducanu, turnuvanın son 16 turunda Hırvat tenisçi Ajla Tomljanovic'le kozlarını paylaşacak. 

Emma Raducanu kimdir? 

Emma Raducanu, 13 Kasım 2002'de Kanada'nın Toronto kentinde dünyaya geldi. Rumen bir baba ile Çinli bir annenin çocuğu olan Raducanu, henüz 2 yaşındayken İngiltere'ye göç etti. 5 yaşındayken Londra'daki Bromley Tenis Akademisi'ne yazıldı. Tenisle ilk olarak burada tanıştı. Romanya'daki babaannesini yılda 4-5 kez ziyaret ettiğini söyleyen Raducanu, Romanya mutfağına düşkün. Ayrıca, tenisteki favorilerinden birisi de Rumen tenisçi Simona Halep. 

Senin için hazırladığımız haberler