Indianapolis Colts'tan Las Vegas'ta kritik galibiyet

14.12.2020 - 03:00 | Son Güncellenme: 14.12.2020 - 03:01

NFL'in 14. haftasında Indianapolis Colts, deplasmanda Las Vegas Raiders'ın konuğu oldu. Karşılaşmada 44-27'lik galibiyete imza atan Colts, bu sezonki 8. galibiyetini alırken, Raiders ile ikili averajda üstünlüğü aldı. Detaylar haberimizde.

Bertan ERMAN - AJANSSPOR

Maçın ilk hücum serisinde, özellikle Jonathan Taylor ile iyi ilerleyen Indianapolis Colts, touchdown yapamasa da, son hakkını sayı bularak tamamladı. Rodrigo Blankenship, 25 yard uzaktan alan golü attı ve Colts 3-0 öne geçti. (8.52) Las Vegas Raiders ise, ilk hücum serisinde başarılı olamadı. Indianapolis daha sonra maçtaki ilk touchdownı pas oyunu sonucunda yaptı. Wide receiverlardan T.Y. Hilton, Philip Rivers'ın 7 yardlık pasını gol bölgesinde tuttu. Touchdown sonrasında Blankenship ekstra golü kaçırmadı ve aradaki fark çift hanelere çıktı. (2.59) Ancak Raiders, buna karşılığı çabuk bir şekilde verdi. Tight end pozisyonunda oynayan Foster Moreau, 47 yardlık pas oyununda Derek Carr'dan gelen topu yakaladı ve gol bölgesine koştu. Touchdownın ardından gelen ekstra golün isabetli olmasıyla çeyreğin bitimine 9 saniye kala, aradaki fark bir alan golü sayısına düştü. İlk 15 dakika Colts'un 10-7'lik üstünlüğüyle tamamlandı. 

Raiders, ikinci çeyreğin ilk dakikalarında öne geçmeyi başardı. Gümüş Siyahlılar'ın başarılı wide receiverı Nelson Agholor, Derek Carr'dan gelen 21 yardlık pası yakaladı ve topu gol bölgesine soktu. Akabinde Daniel Carlson ekstra golü sayıya çevirdi ve Nevada ekibi farkı 4 sayıya çıkardı. (10.38) Lakin takımlar birbirine kısa sürede karşılık vermeye devam etti. Bu seferki karşılık Indianapolis'ten geldi. T.Y. Hilton yine sahneye çıkan isim oldu; yıldız wide receiver, Rivers'ın 41 yardlık pas oyununda attığı topu aldı ve rahat bir koşu ile gol bölgesine girmeyi başardı. Akabinde ekstra gol sayı oldu ve Colts bir kez daha 3 sayılık üstünlüğü elde etti. (9.03) Raiders bir kez daha öne geçmek isterken, Indiana ekibinin savunmasından Kenny Moore devreye girdi. 25 yaşındaki cornerback, çeyreğin bitimine 3 buçuk dakika kala Derek Carr'ın gol bölgesine attığı topu tek eli ile yakaladı ve hücum hakkını takımına geçirdi. Çeyreğin son hücumunda Rodrigo Blankenship bir alan golü daha attı ve Colts devre arasında soyunma odasına 20-14 önde gitti.
 

Colts arayı açtı

 
Üçüncü çeyreğin ilk hücum serisini oynayan Las Vegas Raiders, Daniel Carlson'ın alan golü ile farkı 3 sayıya düşürdü. (9.41) Ancak Indianapolıis Colts'ta Jonathan Taylor'ın karşılığı 62 yardlık koşu touchdownı oldu. Akabinde Blankenship bir ekstra gol daha attı ve Lacivert Beyazlılar skoru 27-17'ye getirdi. Çeyreğin son dakikası içinde Raiders'tan bir alan golü daha geldi. 
 
Son 15 dakikaya 27-20 önde giren Indianapolis Colts, Jonathan Taylor ile bir koşu touchdownı daha buldu. Ekstra gol sonrasında aradaki farkı 2 touchdowna çıktı. (9.23) Daha sonra bir alan golü ile arayı açmaya devam eden Colts, Khari Willis'in 53 yardlık interception dönüşü touchdownıyla oyunu tamamen kontrol altına aldı. Ekstra gol sonrasında fark 24 sayıya çıktı. (5.22) Raiders'ın oyun kurucusu Derek Carr, maçın son 55 saniyesine girilirken bir koşu touchdownı yaptı. Akabinde Daniel Carlson ekstra gol attı. Ancak bu sayılar yeterli olmadı. Mücadele, Indianapolis'in 44-27'lik galibiyetiyle sonuçlandı. 

Senin için hazırladığımız haberler