İrlanda'nın Euro 2024 şansını sürdürmesi için Hollanda'ya yenilmesi lazım!

17.10.2023 - 14:55 | Son Güncellenme: 17.10.2023 - 17:12

Euro 2024 yolunda İrlanda'nın şansını sürdürmesi için gelecek ay Hollanda maçını kazanmak değil kaybetmesi gerektiği öne sürüldü. İşte bu inanılmaz iddianın detayları.

İrlanda'nın Euro 2024 şansını sürdürmesi için Hollanda'ya yenilmesi lazım!

AJANSSPOR HABER

Avrupa medyasında Euro 2024'e katılacak takımlara dair çok ilginç bir iddia dolaşıyor. Buna göre İrlanda'nın Euro 2024'e gidebilmesi için bir şansı daha var ama bu şansı maç kazanarak değil kaybederek elde edebiliyor. Evet, yanlış duymadınız! İrlanda'nın gelecek ay Euro 2024 grup elemesinde oynayacağı maçta Hollanda'ya yenilmesi halinde Uluslar Ligi'nde play-off hakkı elde edeceği savunuluyor.

Talkspor'tan çarpıcı hesaplama

Ünlü spor mecralaradın Talksport'ta yer alan habere göre bu tuhaf duruma UEFA kurallarındaki değişiklik neden oldu. İrlanda, halihazırda B Grubu'nda dördüncü durumda. İrlanda, Yunanistan'a 2-0 kaybedince gruptan çıkma şansını kaybetti. Grupta Fransa 18 puanla lider, Hollanda ve Yunanistan ise 12'şer puanla arka arkaya sıralanıyor. Yunanistan'ın 1 maçı kaldı, Hollanda'nın ise 2. Ama Hollanda'nın son maçı zayıf Cebelitarık ile. 

Mart'ta 12 takım play-off oynayacak

Euro 2024'e gitmek için iki şans var. Birincisi grup elemeleri diğeri de Uluslar Ligi. 12 takım gelecek yılın Mart ayındaki üç play-off maçı oynamak için mücadele ediyor. Uluslar Ligi'nin A, B ve C kategorisinden dört takım play-off oynama hakkı elde edecek. Ancak bir ligden dörtten daha az takım play-off'lara katılırsa, eksik D Ligi'nden tamamlanıyor. Şu anda bu şansa Estonya sahip. Fakat kuralda kalan kontenjanların "halen kalifiye olmamış en iyi sıralamaya sahip takımlara" verilmesi de öngörülüyor.

İlgini Çekebilir
Brüksel saldırganı öldürüldü
Habere Git

Yunanistan, Hollanda'yı geçmemeli

İrlanda'nın play-off'lara katılabilmesi için Uluslar Ligi sıralamasında kendisinden üstte olan ama otomatik olarak sıralamaya giremeyen 7'den daha fazla takım olmaması gerekiyor. Hollanda, Uluslar A Ligi'nde yer alması ve Avrupa eleme gruplarında otomatik sıralamaların dışında kaldığı için bu takımlardan biri. Hollanda'nın otomatik olarak önünde yer almayan Yunanistan'ı geçmesi için İrlanda önemli bir faktör. İrlanda, Uluslar Ligi'nde Yunanistan'dan daha üst sırada yer alıyor ve play-off'ta onları geride bırakacak. Bu nedenle İrlanda'nın Kasım ayında Hollanda'ya kaybetmesi gerekiyor.

A Ligi takımlarının etkisi

İrlanda, galip gelirse Hollanda'nın Yunanistan'ın üzerine çıkması mümkün olmayacak. Bu da İrlanda'ya play-off oynama yolunu kapatacak. Belçika, Fransa, Portekiz, İskoçya, İspanya ve Türkiye Almanya'ya gitmeyi garantiledi. İspanya, Portekiz, Belçika, Fransa ve Almanya Uluslar Ligi'nde A Ligi alt grubunda bulunuyor. A Ligi'ndeki diğer takımlar olan Danimarka, Macaristan, İsviçre, Avusturya, Çek Cumhuriyeti, İngiltere ve Galler kendi eleme gruplarında ilk iki sırada yer alıyor. Yine A Ligi takımlarından Hırvatistan D Grubu'nda üçüncü, Polonya ise E Grubu'nda üçüncü sırada. Ama her ikisi de elemelerde yer alma şansına sahip hâlâ.

Kazanmak değil kaybetmek kazandırıyor!

İrlanda, Milletler Ligi sıralamasında 26. sırada. Kendilerinden üst sıralarda yer alan sadece dört takımın otomatik olarak eleme turlarına katılamaması halinde play-off'lara yükselecek. Ama bunun için de Yunanistan'ın 2024 eleme grubunda Hollanda'nın üzerinde bitirmemesi lazım. Bu da İrlanda'nın Hollanda maçını kazanması değil, kazanmamasını şart koşuyor.

İlgini Çekebilir
VİDEO | Dzeko'dan Halil Umut Meler'e penaltı tepkisi
Habere Git

Tarihin en tuhaf maçı olabilir

18 Kasım 2023'teki maçta İrlanda'nın deplasmanda Hollanda'ya karşı oynayacağı maçın nasıl olacağı şimdiden büyük merak konusu. Kazanması değil kaybetmesi işine yarayacak olan İrlanda, sahada Hollanda'ya karşı nasıl davranacak? Gol atsa bir türlü atmasa bir türlü? Bu elbet bir yanıyla "şike" tartışması da yaratacak. Diğer yandan Talksport'un haberinde dile getirdiği bu olasılığa katılmayanlar da var. Bakalım bu konuda UEFA'dan bir açıklama gelecek mi? Böyle bir durum oluşursa belki UEFA, ekstra bir play-off oynatabilir; Yunanistan ile İrlanda arasında.

Senin için hazırladığımız haberler