Cinsiyet tartışmaları ile dikkat çekmişti: Imane Khelif'in yeni görüntüleri gündem oldu

16.08.2024 - 10:10 | Son Güncellenme: 16.08.2024 - 10:44

Cezayirli boksör Imane Khelif, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda kadınlar boksta altın madalya kazandı. Cinsiyet tartışmaları ile turnuvaya katılım hakkı tartışmalara neden olan Imane Khelif'in yeni görüntüleri dünya basınında yankı uyandırdı.

Cinsiyet tartışmaları ile dikkat çekmişti: Imane Khelif'in yeni görüntüleri gündem oldu

AJANSSPOR - HABER

Cezayirli boksör Imane Khelif yeni paylaşılan bir videosu ile yeniden gündeme geldi. Khelif'in makyajlı görüntüleri sosyal medyada defalarca paylaşıldı.

Khelif'in makyajlı görüntüleri gündemde

Cinsiyet tartışmaları ile sık sık gündeme gelen Imane Khelif'in Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda yer alması hem tepki hem de destek görmüştü. Yeni paylaşılan videosunda makyaj yaptıran Khelif'in görüntüleri yoğun ilgi gördü. Video, sosyal medyada birçok kullanıcı tarafından yorum aldı.

"Saldırılar başarıma özel bir tat katıyor"

Paris 2024'te altın madalya kazanan Imane Khelif kendisine cinsiyet tartışmaları hakkında zorbalık yapan insanlar için ise "Yeterliliğim olup olmadığı, kadın olup olmadığım hakkında medyada çok fazla açıklama yaptım. Bu yarışta yer almak için tam yeterliliğim var. Diğer kadınlar gibi kadınım. Bir kadın olarak doğdum. Bir kadın olarak yaşayıp, kadın olarak yarıştım. Bu konuda hiçbir kuşku yok. Düşmanlar var, başarı düşmanları. Ben onlara böyle diyorum: 'Başarı düşmanları'. Tabii bu da başarıma özel bir tat katıyor." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler