Ekrem İmamoğlu'nun TFF başkanlık seçimindeki adayı belli oldu!

10.07.2024 - 13:30 | Son Güncellenme: 10.07.2024 - 13:47

Son dakika haberleri. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerindeki başkan adayı belli oldu. Detaylar.

Ekrem İmamoğlu'nun TFF başkanlık seçimindeki adayı belli oldu!

AJANSSPOR-HABER

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 18 Temmuz'da gerçekleştirelecek olan seçimli genel kurulda kimi destekleyeceği belli oldu. 

Ekrem İmamoğlu'nun tavrı Servet Yardımcı'dan yana

Odatv'de yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, TFF başkanlık seçiminde aday olan UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı'yı destekleyeceği belirtildi.

43 delege desteği

Ekrem İmamoğlu’nun bu doğrultuda kendisi ile yakın ilişkileri bulunan 43 delegeyi Servet Yardımcı’yı desteklemesi için teşvik ettiği ifade edildi.

İlgini Çekebilir
Mehmet Büyükekşi'den adaylık kararı!
Habere Git

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mehmet Büyükekşi’yi destekleyecek iddiası

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise, diğer aday Servet Yardımcı’ya karşı mevcut Başkan Mehmet Büyükekşi’yi destekleme kararı aldığı iddia edildi.

İbrahim Hacıosmanoğlu adaylığını açıklayacak

Öte yandan 18 Temmuz’da gerçekleşecek olan seçimler için Servet Yardımcı resmi olarak adaylık başvurusunu yaparken Trabzonspor eski başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun bugün belgeleri teslim etmesi bekleniyor. Mevcut başkan Mehmet Büyükekşi'nin de seçimlerde aday olduğu belirtildi. 

TFF'den seçim açıklaması

TFF, geçtiğimiz günlerde federasyon başkanlığı seçimlerinin 18 Temmuz tarihinde yapılacağını duyurmuştu.

Federasyonun konuyla ilgili resmi açıklaması şu şekilde:

"Türkiye Futbol Federasyonu Statüsü gereğince, 01.06.2023 - 31.05.2024 dönemi ile ilgili olarak Olağan Mali ve Seçimli Genel Kurulu'nun aşağıdaki gündem maddeleri ile toplantıya çağrılmasına, toplantı çağrı kararının ulusal günlük 1 gazete ile TFF internet sitesinden ilanına, toplantı gündeminin aşağıdaki şekilde belirlenmesine, toplantının 18.07.2024 günü saat 11.00'de, çoğunluğun sağlanamaması halinde ikinci toplantının, 19.07.2024 günü saat 11.00'de, ikinci toplantıda da çoğunluk sağlanamadığı takdirde üçüncü toplantının, çoğunluk aranmaksızın 26.07.2024 tarihinde aynı saatte Ankara JW Marriott Oteli salonlarında yapılmasına, Genel Kurul işlemlerinin Kanun ve Statü hükümlerine uygun olarak ikmaline Türkiye Futbol Federasyonu'nun 07.04.2024 tarih ve 42 sayılı toplantısında oybirliği ile karar verilmiştir. Delegelerin toplantıya katılmaları önemle ilan olunur."

İlgini Çekebilir
İbrahim Hacıosmanoğlu resmen aday oluyor
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler