İmamettin Sönmez'in başarı hikayesi

31.10.2015 - 10:32 | Son Güncellenme: 31.10.2015 - 10:32

Diyarbakırlı işitme engelli futbolcu İmamettin Sönmez, performansı ve attığı gollerle dikkati çekiyor.

Raporu olduğu için hem Diyarbakır İşitme Engelliler Futbol Takımı'nda hem de Diyarbakır 1. Amatör Lig takımlarından Yenişehir Belediyespor'da görev yapan 22 yaşındaki Sönmez, sergilediği oyun ve attığı gollerin ardından Türkiye İşitme Engelliler Milli Futbol Takımı ve Türkiye İşitme Engelliler Futsal Milli Takımı'nda da forma giymeye başladı.

Sönmez, 27 Haziran'da Almanya'da yapılan Avrupa İşitme Engelliler Futbol Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'nın elde ettiği şampiyonluğa büyük katkı sağladı. Rusya ile yapılan ve 4-0 kazanılan final maçında takımın ikinci golünü kaydeden Sönmez, şampiyonada toplam 4 gol atarak, 6 asist yaptı.

 

- Transfer tekliflerini değerlendirecek

 

İmamettin Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı forması altında önemli maçlara çıktığını söyledi.

Sönmez, sergilediği performans ve attığı gollerle bazı kulüplerden transfer teklifi aldığını belirtti. 

Türkiye'nin şampiyon olduğu organzasyonda  7 maçta, 4 gol atıp, 6 asist yaptığını anlatan Sönmez, İşitme Engelliler Futsal Milli Takım formasıyla da Avrupa dördüncülüğü yaşadığını kaydetti. 

Üst üste gelen başarılar sonrası aldığı transfer tekliflerini değerlendirdiğini belirten Sönmez, gideceği kulüpte Diyarbakır'ı en iyi şekilde temsil etmek istediğini aktardı.

 

- Şenci: "Gerçekten çok yetenekli bir futbolcu"
Diyarbakır Yenişehir Belediyespor Antrenörü Süleyman Şenci de başarılı sporcusunun hem Diyarbakır İşitme Engelliler Futbol Takımı'nda forma giydiğini hem de kendi kulüplerinde oynadığını söyledi.

Şenci, Diyarbakır Yenişehir Belediyespor'un altyapısında yetişen Sönmez'in raporu olduğu için iki kulüpte de forma giymesinin hiçbir sakıncasının olmadığını anlatarak, "Sönmez gerçekten çok yetenekli bir futbolcu. Yetenekli ve başarılı olduğu için Türkiye İşitme Engelliler Milli Futbol Takımı ve Türkiye İşitme Engelliler Futsal Milli Takımı'nda forma giyiyor. Bu iki takımda forma giymek çok önemli bir olaydır" şeklinde konuştu.

İmamettin Sönmez'in, Avrupa Şampiyonası sonrası bazı kulüplerden transfer teklifleri aldığını bildiren Şenci, bu teklifleri en iyi şekilde değerlendireceklerini, oyuncunun önünü açmak ve iyi takımlara gitmesi için ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

Senin için hazırladığımız haberler