İlyas Kahraman: 'Derbinin kilidi Boateng ve Falcao'

15.03.2020 - 14:17 | Son Güncellenme: 15.03.2020 - 14:18

Galatasaray'ın eski futbolcusu, genç teknik direktör İlyas Kahraman, Galatasaray-Beşiktaş derbisiyle ilgili değerlendirmede bulundu.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan İlyas Kahraman, "Galatasaray ikinci yarıda çok iyi bir seri yakaladı ve yarışa ortak oldu. Beşiktaş'ta ise teknik direktör değişikliği takıma olumlu yansıdı. Gollü bir maç olacağını, avantajlı tarafın ve favorinin Galatasaray olduğunu düşünüyorum. Maçın seyircisiz olması Galatasaray için dezavantaj olsa da Fatih Terim ve ekibi bu olumsuz koşulu motivasyonlarıyla engelleyecektir. motivasyonlarıyla engelleyecektir. Galatasaray için kilit oyuncu Falcao, Beşiktaş için ise Boateng" dedi.

'Genç hocalara şans verilmeli'

Okan Buruk, Erol Bulut ve Sergen Yalçın gibi genç teknik adamların sayısının artmasından yana olduğunu söyleyen İlyas Kahraman, "Ülkemizde artık alışılmışın dışına çıkmalıyız. Genç teknik direktörlere güvenmek, inanmak ve şans vermek lazım. Süper Lig'de Okan Buruk, Erol Bulut ve Sergen Yalçın görev alıyor. Umarım genç yerli teknik direktörlerin sayısı artar. Yöneticilere bu noktada çok önemli görevler düşüyor. Genç teknik direktörlere şans vermeli ve inanmalılar." ifadelerini kullandı.

Vural: 'Bavulumuzu toplayıp gideceğiz'

Uzun yıllar Yılmaz Vural'ın ekibinde yer aldığını ve şu anda yalnız başına çalışacağını vurgulayan Kahraman, Vural ile unutulmaz anısını da şöyle anlattı:

"Göztepe'deyiz son 3 maçın 2'sini kazanıp birinde de berabere kalmamız lazım. Hafta içerisinde antrenandayız, Yılmaz Hoca geldi 'bir şeyler yapmamız lazım' dedi. Antrenman başladı, Yılmaz Hoca düdüğünü yere attı 'Bunların antrenöre ihtiyacı yok. Hadi gidiyoruz' dedi. Arkasından da benle Mehmet Demirtaş gittik. Hocam dedim 'Ne olacak?' 'Oğlum dedi, geldiler geldiler gelmediler bavulumuzu toplayıp gideceğiz' dedi.

Senin için hazırladığımız haberler