İlkay için ilk açıklama!

02.05.2015 - 15:24 | Son Güncellenme: 02.05.2015 - 15:24

İlkay Gündoğan’ın sözleşme yenilemeyeceğini açıklamasının ardından Dortmund cephesinden ilk açıklama geldi.

AJANSSPOR- Dortmund ile sözleşmesi gelecek sezonun sonunda bitecek olan İlkay Gündoğan, sözleşmesini yenilememe kararı aldı. Alman ekibi, onu bu yaz transfer döneminde elden çıkaracak.

Tabii İlkay’ın aldığı bu karar bazı Dortmundlu taraftarlar tarafından tepkiyle karşılandı. 14 aylık sakatlık süresince ona büyük destek verdiklerini fakat onun kulübe ihanet ettiğini düşünüyorlar.

Dortmund Sportif Direktörü Michael Zorc ise Bild gazetesine yaptığı açıklamada aralarında şeffaf bir pazarlık süreci geçtiğini söyledi: “Geçtiğimiz haftalarda İlkay ve ailesiyle açık, şeffaf görüşmeler gerçekleştirdik. Bize karşı her zaman iyilerdi. Elbette başka bir türlü karar almasını isterdik ama İlkay bize hiçbir zaman yalan söylemedi. O bize ihanet etmedi. 14 aylık sakatlık sürecinde bizden hiçbir ücret almadı.

İlkay için Manchester City, Manchester United ve Arsenal’in devrede oldukları iddia ediliyor. Dortmund en azından 20 milyon euro bonservis bedeliyle onu satma niyetinde. Dortmund onun yerine ise Mainz’dan Johannes Geis’ı düşünüyor. 

Senin için hazırladığımız haberler