Trabzonspor'da kontenjan sıkıntısı! İlk sırada Maxi Gomez var...

10.06.2024 - 08:22 | Son Güncellenme: 10.06.2024 - 08:30

Yeni sezon kadro planlaması çalışmlarını sürdüren Trabzonspor'u Süper Lig'de gelecek sezon uygulanacak 12 yabancı kuralı düşündürüyor. Detaylar haberimizde...

Trabzonspor'da kontenjan sıkıntısı! İlk sırada Maxi Gomez var...

AJANSSPOR - HABER

Yeni sezonda şampiyonluğa oynayacak bir kadro kurmak için çalışmalarını sürdüren Trabzonspor'da yabancı kontenjanındaki son durum can sıkıyor.

Yeni transferlerle yabancı sayılı 18'e çıktı

11 yabancısı olan Karadeniz ekibinde kiralıklardan 4 oyuncu dönecek. Şimdiden 3 isimle anlaşan (Denis Dragus, Jonh Lundstram ve Borna Barisic) Karadeniz ekibinde sayı 18'e çıktı.

Gidecek isim sayısı çok

Kiralıktan gelen Tonio Teklic, Dimitrios Kourbelis, Maxi Gomez ve Montasser Lahtimi sezon planlamasında yer almazken Joaquin Fernandez, Rayyan Baniya ve Ognjen Bakic ile yollar ayrılacak. Edin Visca, Batista Mendy ve Thomas Meunier kalacak. Stefano Denswil, Enis Bardhi, Trezeguet ile Taxiarchis Fountas'a iyi teklif gelirse satılacak. Mislav Orsic'in durumuna kampta bakılacak.

İlk sırada Maxi Gomez var

Trabzonspor'un yollarını ayırmak istediği yabancı oyuncular arasında ilk sırada Uruguaylı santrfor Maxi Gomez yer alıyor. Eylül 2022’de 3 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Valencia’dan transfer edilen Gomez ile  3+1 yıllık sözleşme imzalanmıştı. Yıllık garanti ücreti 1 milyon 750 bin euro olan Maxi Gomez, 2022-23 sezonunda 34 maçta 7 gol atmıştı. 

Kiralık gitti gol bile atamadı

Sezon başında İspanyol kulübü Cadiz’e kiralanan Maxi Gomez burada 33 maça çıktı ancak tek gol atamayarak büyük hayal kırıklığı yarattı. Maxi Gomez’in 3 milyon 750 bin euroluk satın alma opsiyonunu kullanmayan Cadiz, deneyimli oyuncuyla yollarını ayırdı.

Trabzonspor’un 2025’e kadar kontratı bulunan Maxi Gomez’i kesin olarak elden çıkarmak istediği ve oyuncunun menajerine bu konuda bilgilendirme yapıldığı vurgulandı.

Senin için hazırladığımız haberler