İlk rakibimiz Almanya!

21.08.2015 - 13:36 | Son Güncellenme: 21.08.2015 - 14:17

Türkiye Görme Engelli Futbol Takımı, yarın İngiltere'de başlayacak Avrupa Şampiyonası'ndaki ilk maçında Almanya ile karşı karşıya gelecek.

Hereford kentinde 29 Ağustos Cumartesi gününe kadar sürecek organizasyonda, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılacak ülkeler de belirlenecek.

Türkiye'nin A Grubundaki rakipleri İngiltere, Almanya, İtalya ve Polonya olacak. Milli takım, ilk maçında yarın Almanya karşısına çıkacak.

Gruplarında birinci ve ikinci olan takımlar, final için mücadele edecek. Diğer sıraya yerleşen takımlar ise klasman maçları için karşılaşacak. 

Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin, 2011'deki dereceleriyle 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na gittiklerini hatırlatarak, "İnanıyorum ki, önümüzdeki yıl da 2016 Rio Olimpiyatları'na katılacağız. Sporcularımızın bu başarıları birçok engelli vatandaşımızı etkileyerek onların sporda ve sosyal alanlarda daha fazla yer almalarına katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Türkiye Görme Engelli Futbol Takımı'nın sponsoru Turkcell'in Kurumsal İletişim Direktörü Filiz Karagül Tüzün de federasyona destek verip engelleri ortadan kaldırmaya çalıştıklarını kaydederek, "Görme engelli futbolcularımızın başarılarına, beraber tanık oluyoruz. Sporcularımıza Avrupa Şampiyonası'nda başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler