İlk fair play ödülünü alan başkandan TFF'ye tehdit gibi sözler!

15.01.2023 - 09:30 | Son Güncellenme: 15.01.2023 - 09:40

TFF'nin ekim ayında futbol ailesine örnek göstererek Fair Play Ödülü verdiği Ankarağücü Başkanı Faruk Koca, Adana Demirspor maçından sonra hakemler konusunda çok sert açıklamalar yaptı.

İlk fair play ödülünü alan başkandan TFF'ye tehdit gibi sözler!

AJANSSPOR HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bu sezon yeni bir uygulamaya giderek futbolun güzelliklerini ön plana çıkarmak için bu sezondan itibaren Fair Play/Adil Oyun Ödülleri vereceğini açıkladı. Bunun için bir jüri oluşturuldu. TFF'nin ekim ayında ilk kez verdiği ödülü başkan olarak kazanan ilk isim Ankaragücü'nden Faruk Koca oldu. 

Koca'ya sağduyulu açıklaması nedeniyle ödül verildi

TFF, Faruk Koca'nın Ziraat Türkiye Kupası’nda Amed Sportif Faaliyetler ile oynanan maç öncesinde futbol ailesine örnek gösterilecek sağduyulu açıklamalarıyla nedeniyle ödülü kazandığı açıklandı.TFF açıklamasında, Koca'nın dostluk çağrısında bulunarak futbolun bir oyun olduğunu belirten yaklaşımda bulunduğu belirtildi.  

Ankaragücü'nün 3 golü iptal edildi

Süper Lig'in 19. haftasında Ankaragücü dün Adana Demirspor deplasmanına çıktı. Ankaragücü'nün 3-1 kaybettiği Adana Demirspor maçında başkent ekibinin attığı 2 gol ofsayt gerekçesiyle iptal edilirken, 1 gol ise yapılan VAR incelemesinin ardından geçersiz sayıldı.

İlgini Çekebilir
Ankaragücü'nün iptal edilen golleri tartışmalara neden oldu!
Habere Git

Tartışmalı VAR Müdahalesi

Burak Şeker'in yönettiği maçın en tartışmalı pozisyonu 20. dakikada yaşandı. Ankaragücü oyuncuları, kaptıkları topla geliştirdikleri atakta Emre Kılınç topu ağlara gönderdi. VAR'da bulunan Hakan Ceylan, hakem Şeker'i faul gerekçesiyle ekrana çağırdı. Burak Şeker golü iptal etti. Ancak hakem otoriteleri pozisyonda faul olmadığında birleşti.

Faruk Koca'dan sert açıklamalar

TFF'nin ekim ayında futbol ailesine örnek göstererek Fair Play Ödülü verdiği Ankaragücü Başkanı Faruk Koca,  Ankaragücü'nün Adana Demirspor'a yenildiği maç sonrası çok sert açıklamalarda bulundu. Başkent ekibinin 20. dakikada attığı golün VAR müdahalesiyle iptal edilmesine büyük tepki gösterdi.

Koca: Sessiz kalamayız

Koca,  "Bütün spor kamuoyu bugünkü haksızlığa tepki gösterdi. Bu kadar bariz yapılan yanlışlardan dolayı bütün takımın kaderiyle oynanmasına sessiz kalamayız" dedi.

İlgini Çekebilir
Yapay zekadan Murat Sancak'ı çıldırtacak atama!
Habere Git

"Hakemler böyle yönetmeye devam ederse..."

Ankaragücü Başkanı, konuşmasına şöyle devam etti: "Bir daha hakemler Ankaragücü’nün hakkını yerse, bundan sonra olacakların sorumlusu ben değilim. Bir daha olursa nasıl bir tepki vereceğiz herkes görecek. Hakemler, böyle yönetmeye devam ederlerse, bundan sonra öyle sıradan bir tepki vermem!"

PFDK'ya sevk edilecek mi?

Bu sözleri nedeniyle başkan-yönetici dalında Fair Play ödülünü alan ilk kişi olan Faruk Koca'nın ceza kuruluna sevk edilip edilmeyeceği merak konusu oldu. Galatasaray yöneticisi Erden Timur ve Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, hakemler konusunda yaptığı eleşitiriler nedeniyle PFDK tarafından cezalandırılmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler