İlhan Palut çalıştırmak istediği takımı açıkladı! Arsenal, Beşiktaş...

01.05.2024 - 17:13 | Son Güncellenme: 01.05.2024 - 17:37

Süper Lig'de cuma günü Beşiktaş ile karşılaşacak olan Çaykur Rizespor'da teknik direktör İlhan Palut, isminin siyah-beyazlı takımla anılması ile ilgili açıklamalar yaptı.

İlhan Palut çalıştırmak istediği takımı açıkladı! Arsenal, Beşiktaş...

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Çaykur Rizespor teknik direktörü İlhan Palut, A Spor'da gündeme dair açıklamalarda bulundu. Palut, Beşiktaş iddialarına da yanıt verdi. İşte detaylar...

"Var olan oyuncuların bir kısmı ile yola devam ettik"

Yeni oluşan bir takım olduklarını söyleyen Palut, "Yeni oluşan bir takımız ama bir alt ligden çıkarken de bu takımı olduğu gibi değiştirelim, 20-25 transfer yapalım, bu lig için yepyeni bir takım kuralım, bu oyuncular Süper Lig'de olmaz gibi bir strateji ile de asla yola çıkmadık. Var olan oyuncuların bir kısmı ile yola devam ettik. Yönetim ile konuştuğum zaman ki amacımız, genç ve gelecekte de kemik kadro oluşturabilecek bir yapı oluşturup bunu sürdürülebilir bir hale gelmek kadro istikrarına. Hedefimiz buydu. 

"En iyisi için savaşmaya devam edeceğiz"

Bunun belli başlı riskleri vardı çünkü Süper Lig'e adaptasyonu hiç olmayan, belki bu seviyeyi daha önce hiç oynamamış oyuncular sadece yerlilerden değil yabancılarla alakalı da bir karma bir takım olduk. Araya da 2-3 tecrübeli oyuncu da transfer edebildik ve yola çıktık. Dönem dönem iyi periyotlar yaşadık, istemediğimiz sonuçlar da oldu. Tekrar bir takım oluşturan bir yapıdan, daha istikrarlı bir yapıya gitmekti amacımız. Genel anlamda daha iyi olabilirdik. Bazı hatalar yaptık. Hala en iyisi için savaşmaya devam edeceğiz" dedi.

İlgini Çekebilir
"İrfan Can Kahveci, İspanya'ya gidecek"
Habere Git

Beşiktaş'tan teklif aldı mı

"Beşiktaş'tan teklif aldın mı?" sorusuna Palut, "Beşiktaş ile maçımız var şu an, biz ona hazırlanıyoruz. Sadece Rizespor'un Beşiktaş deplasmanında en başarılı nasıl olur, günün konusu bu. Hiçbir göreve talip değilim, ben olmam ama en zor görev hangisiyse de ben ona hazırım. Bu konuda kendime güvenim tam. Şurası beni ister mi, buraya gider miyim gibi bir telaşım yok" diye yanıt verdi. 

"Bir gün Arsenal'i çalıştırmak isterim"

Avrupa'da bir takım çalıştırmayı düşünen Palut, "Bir takım var çok beğeniyorum. Gelişimlerini takip ediyorum. Genç oyuncuların elit seviyeye gelip nasıl en zor bir ligde kafaya oynadıklarını bir antrenörle beraber görüyorum. Tek bir takım cevabım var bu konuda Arsenal. Bir gün çalıştırmak isterim. Kolay mı? Zor. Gıpta ile takip ediyorum. Büyük ekonomi içerisinde o genç oyuncuları aldılar, 3-4 sene içerisinde gelişim gösterdiler ve sonuçta belki 2-3 senedir sonucunu getiremiyorlar ama o en zor ligde Liverpool ve Manchester City'nin arasında şampiyonluğu zorluyorlar. 

"İnşallah Premier Lig'de Arsenal şampiyon olur"

Bu sene de yakınlar. Aston Villa maçına çok canım sıkıldı. Çok olmaması gereken bir kazaydı. Onların adına bu emeğin sonuçlanmasını istiyorum Arsenal adına. Kolay bir gelişim değil. Biz de belki o seviyede değil ama gerçekleştirmeye çalışıyoruz. O emeği, gelişimi kesinlikle görüyorum Arteta ile beraber. İnşallah Premier Lig'de Arsenal şampiyon olur. Leverkusen ve Atalanta gibi çok güzel örnekler de var. Ama ben sıkı bir Arsenal takipçisiyim" dedi. 

İlgini Çekebilir
Hasan Arat-Nuri Şahin zirvesi! Gündem teknik direktör ve 3 transfer
Habere Git

Ligde 7. sırada

Ligde cuma günü Beşiktaş ile saat 20.00'de deplasmanda karşı karşıya gelecek olan Çaykur Rizespor, topladığı 49 puanla 7. sırada yer alıyor.

İşte Rizespor'un kalan maçları:

  • Beşiktaş (D)
  • Pendikspor (D)
  • Kasımpaşa
  • Hatayspor (D)

Senin için hazırladığımız haberler