İlhan Mansız Dünya Kupası'nda Senegal'e Altın Gol Attığı Milli Formayı Bağışlıyor

15.02.2023 - 17:13 | Son Güncellenme: 15.02.2023 - 17:32

İlhan Mansız, 2002 Dünya Kupası'nda Senegal'e altın gol attığı milli formayı depremzedeler için açık artırmaya çıkardığını açıkladı. İşte detaylar...

İlhan Mansız Dünya Kupası'nda Senegal'e Altın Gol Attığı Milli Formayı Bağışlıyor

AJANSSPOR HABER

6 Şubat günü meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler Türkiye'yi sarstı. Toplam 10 ilde can kaybının yaşanmasına neden olan feci afetin ardından bölgeye yardım kampanyaları düzenlendi. Futbol dünyası da yapılan yardımların ön saflarında yer aldı.

Altın gol attığı formayı bağışlıyor

Eski milli futbolcu İlhan Mansız, depremden etkilenen vatandaşlara anlamlı bir destekte bulunma kararı aldı. İlhan Mansız Türkiye'nin 3. olarak tamamladığı 2002 Dünya Kupası'nda, altın gol attığı Senegal maçında giydiği formayı bağışlayacağını açıkladı.

Yarı final biletini aldı

İlhan Mansız, attığı bu golle Türkiye'yi tarihinde ilk kez yarı finale çıkardı. C Grubu'ndan 2. sırada çıkmayı başararak, Son 16 turunda Japonya'yı 1-0 geçen Ay-Yıldızlılar, çeyrek finalde Senegal'e karşı normal süreyi 0-0 berabere bitirmişti. O dönemde uygulanan altın gol devrelerinde İlhan Mansız sahneye çıktı ve Ümit Davala'nın asistinde golünü attı. Türkiye bu sayede yarı finalde Brezilya'nın rakibi oldu.

İlgini Çekebilir
Mete Gazoz, Olimpiyat Şampiyonu okunu açık artırmaya çıkarıyor
Habere Git

Türkiye, Dünya Üçüncüsü oldu

Yarı finalde Brezilya'ya 1-0 kaybeden A Milli Takım, final biletini kaçırdı. Almanya'ya kaybeden Güney Kore ile üçüncülük maçına çıkan Ay-Yıldızlılar, rakibini 3-2 yenerek 2002 Dünya Kupası'nı Dünya Üçüncüsü olarak tamamladı.

"Taban fiyat 1 milyon TL"

İlhan Mansız, Senegal maçında giydiği formayı açık artırmaya çıkardığını şu ifadeler ile duyurdu: "Türkiye - Senegal maçında giymiş olduğum şanlı formayı, gelirin tamamını depremzedelere Ahbap aracılığı ile bağışlamak üzere açık artırmaya sunuyorum. Taban fiyat 1 milyon TL. Detaylar için DM atabilirsiniz"

Senin için hazırladığımız haberler