Ilgaz’da kıran kırana Türkiye'yi temsil etme yarışı

25.01.2021 - 23:54 | Son Güncellenme: 26.01.2021 - 00:00

Son yıllarda Türkiye’de popüler hale gelen ‘kayakla oryantiring’’in Türkiye şampiyonası Ilgaz Dağı’nda yapıldı. Yarışlara bu yıl rekor sayılabilecek katılım vardı. Hakkari’den Erzincan’a, Van’dan Ankara’ya kadar Türkiye’nin dört bir yanından Ilgaz’a gelen sporcular, Estonya’da yapılacak uluslararası müsabakada Türkiye’yi temsil etmek için kıyasıya yarıştı.

Ilgaz’da kıran kırana Türkiye'yi temsil etme yarışı

Ajansspor - Kayakla Oryantiring Türkiye’de yeni bir branş olmasına rağmen son yıllarda yoğun bir ilgi görüyor. 

Uluslararası Oryantiring Federasyonu’nun tanıdığı kış sporlarından biri olan kayakla oryantiring, yön tayin etme kabiliyeti ve hızla kayarken hedefe ulaşmak için en iyi yolu tayin etme beceresiyle birlikte yüksek fiziksel dayanıklılık, kuvvet ve mükemmel bir kayak tekniği gerektiriyor. Yarışmalar sporcunun göğsüne bağlanan harita tutucuyla ve kayaklı koşu kayaklarıyla yapılıyor. 

Bu hafta sonu düzenlenen Kayakla Oryantiring Türkiye Şampiyonası’na Türkiye’nin dört bir yanındaki 10 ilden 21 kulüp ve 115 sporcu katıldı. 

Yarışlar, Türkiye Kayak Federasyonu Ilgaz Dağ Tesisleri’nde düzenlendi. İlk gün uzun ve ikinci gün orta mesafe olmak üzere düzenlenen yarışmada sporcular Türkiye sıralamasına girebilmek için kıyasıya yarıştı.

İyi harita okumanın ön planda olduğu yarışmada yaş kategorilerine göre yarışan kadın ve erkek sporcular hedefleri kısa sürede içerisinde bularak bitiş çizgisine ulaşmak için büyük mücadele verdi.

Dereceye girerek Türkiye Milli Takımı’na seçilen sporculara ödülleri Çankırı sınırlarında yer alan Ilgaz Yıldıztepe Kayak Merkezi’nde verildi. 

Yarışmaya Ankara’dan katılan Ankara Orienteering Spor Kulübü (AOSK) şampiyonaya en çok sporcuyla katılım gösteren kulüp oldu. AOSK iki gün toplamda 13 madalya alarak katılımcı kulüpler arasında en çok madalya alan kulüp oldu.

Sporculara ödülleri takdim edenler arasında Çekya Türkiye Büyükelçisi de bulundu. Yarışçılar arasında ayrıca gazeteci Serkan Ocak da yer aldı. 

Bu şampiyona sonrasında kampa girecek milli takım sporcuları Estonya da 22-28 Şubat’ta yapılacak Dünya ve Avrupa Kayakla Oryantiring Şampiyonası’nda ülkemizi temsil edecekler.

Senin için hazırladığımız haberler