İlber Ortaylı'dan futbol hakkında yorumlar

12.12.2022 - 23:29 | Son Güncellenme: 13.12.2022 - 00:09

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı Kafa TV YouTube kanalına konuk olurken futbol hakkında düşüncelerini açıkladı. Ortaylı futbolun aptal bir oyun olup olmadığı konusunda fikrini belirtti

İlber Ortaylı'dan futbol hakkında yorumlar

AJANSSPOR HABER

Tarihçi, yazar Prof. Dr. İlber Ortaylı Kafa TV YouTube kanalında futbol hakkındaki görüşlerini belirtti. İşte Ortaylı'nın futbola bakışı. 

"Futbol aptal oyunu mudur?"

İlber Ortaylı, "Futbol aptal oyunu mudur?" sorusuna "Futbol bir aptal oyunu değildir, zeka oyunudur. O topu oradan yakalayıp, oraya geçirip, onu oradan görüp tanıyan adamın kendine göre bir zekası vardır. Müthiş bir şeydir, sanattır." cevabını verdi. 

Sanat kritiği yapar gibi futbol konuşuyorlar

Futbol yorumcularına çatan İlber Ortaylı, onları cıvıtmakla itham etti "Futbolu seyredip, seyirden sonra cıvıtan, bunun taraftarlığını ve uzmanlığını edinip sanat kritiği yapar gibi TV'lerde saatlerce konuşan adamlar var. Böyle adamlar var, herif utanmadan, 'ben futbol konuşurum' diyor. Bana ne?

İlgini Çekebilir
Messi yeni rekorunu kırmaya hazırlanıyor!
Habere Git

Ben buna tahammül edemiyorum

Ona çok sinirleniyorum, tahammül edemiyorum, saatlerce futbol konuşuyorlar. Saatlerce opera ve baleden falan bile bahsedilmez ya! Ben buna tahammül edemiyorum." diyerek futbol konusunda neler düşündüğünü anlattı. 

İlber Ortaylı Milli Takımı ziyaret etti

2016 yılında A Milli Futbol Takımı Avrupa Futbol Şampiyonasına hazırlık kampını Antalya'da yapmıştı. İlber Ortaylı kampa katılarak Teknik heyet ve oyuncularla bir sohbet gerçekleştirdi. Ortaylı, futbol olgusu, futbolun toplumlara etkisi ve Türk tarihi konularındaki bilgilerini futbolculara aktarmaya çalıştı. 

Dünya Kupası favorisi Arjantin

Dünya Kupası'nda Arjantin'in favori olduğunu söyleyen İlber Ortaylı Brezilyalıların fakirlikten futbol oynadığını söyledi. Ortaylı en sistematik futbolu ise İngilizlerin oynadığını belirtti. 

Gençlerin Türk dilini yanlış kullanması

İlber Ortaylı geçtiğimiz günlerde verdiği seminerde, “İnsan Geleceğini Nasıl Kurar?” adlı son kitabına değindi. Ortaylı insan hayatında meslek seçiminin önemi, hayatta karşılaşılabilecek başarı ve başarısızlıklar, sosyal medya platformları ve gençlerin Türk dilini yanlış kullanmasını eleştirdi. 

Senin için hazırladığımız haberler