İkincilik başarı mı?

02.05.2016 - 15:08 | Son Güncellenme: 02.05.2016 - 15:15

Ligi ikinci sırada bitirmek bence başarı değildir. Genelde Süper Lig'deki şampiyonluk yarışının 2-3 takım arasında geçtiğini düşünürseniz (Bu sezon Galatasaray yarıştan erken koptu) en önemli kazanç şampiyonluktur. İkinci oluşunuz yıllar sonra, "Başarılıydı ama ikinci oldu" şeklinde hatırlanmayabilir.

*
Beşiktaş, Süper Lig'de pozisyon fakiri Kayserispor karşısında etkili ve istekli göründü. Galibiyeti hak ederek, bence psikolojik üstünlüğü de korudu. Son dönemde siyah-beyazlı futbolcuların ağlamasına şahit olsak da psikolojik üstünlük yine de Beşiktaş'ta. Ayrıca bu takımda konuşulması gerekenlerin başında Gomez geliyor, Quaresma değil. Benim için ; önce Gomez, ardından da Atiba gelir.

*
Şenol Güneş, Beşiktaş için bir avantajdır. Fakat ; deneyimli çalıştırıcının da sezon içinde dönemsel düşüşler yaşadığını söyleyebiliriz. Tıpkı Vitor Pereira'da olduğu gibi. İşte şampiyonluk yarışında teknik adamların etkisi, şu kritik haftalarda daha da net ortaya çıkacak. Teknik adamların sihirli dokunuşları vardır ya, göremediğimiz... Ondan bahsediyorum.

*
Beşiktaş'ın yapması gereken tek şey önüne bakmaktır. Eğer arkanıza bakarak koşarsanız mutlaka bir engele takılırsınız. Ayrıca bu sezon erken form tutmanın dezavantajlarını da yaşıyor siyah-beyazlılar. Fikret Orman'ın hemen hemen her gün verdiği demeçler de psikolojik bir harekâttır.

*
Kadro kalitesi anlamında Fenerbahçe'yi hiç kimse yabana atamaz. Özellikle Fenerbahçe'nin orta sahası çok aktif. Bu sezon "iyi orta sahaları" sayesinde ofansif etkinliği de önemli ölçüde artırmayı başardılar. Pereira'nın artılarını da görmek gerek. Sadece eksilere bakarsanız, Portekizli teknik adama haksızlık etmiş olursunuz. Genel anlamda Pereira, başarılı göründü. Ancak ; bu camia için ikincilik yeterli değil.

*
Şu bir gerçek ki  ; Fenerbahçe'de Vitor Pereira'nın kaderi net olarak lig sonunda belli olacak. Fenerbahçe şampiyon olamazsa Pereira'nın da takımın başında kalma ihtimalinin çok düşük olduğunu düşünüyorum. Sarı-lacivertlilerin şampiyon olması gerekiyor. Yoksa Pereira'nın biletini keserler!

*
Maçın önemli bölümlerini iyi oynamak kadar, sezonun önemli bölümlerinde maç kazanmak da çok kıymetlidir. Özellikle son haftalarda etkili ve doyurucu bir futbol beklentisi içinde olmayacağım. Teknik adamları da bu açıdan anlamak gerek. Artık her şey 3 puan için!

*
Bu ülkede hakemler tekme-tokat dayak yedi, statlarda alıkonuldu. Lâkin, kusura bakmasınlar ama beklenen tepkiyi de veremediler. "2 dakika düşün" demekle hiçbir şey değişmez. Şiddete uğramalarına her daim karşıyım. Fakat  ; bence hakemler de sezon boyunca yaptıkları "eyyamdan" ötürü 2 dakika düşünsünler. Merkez Hakem Kurulu da, "Nerede yanlış yaptık?" diye kendisini sorgulasın.

*
Türkiye'yi basketbolda gururlandıran Galatasaray Odeabank'a da bir parantez açmak gerek. Her türlü olumsuzluğa rağmen Ergin Ataman ve öğrencileri Eurocup'ta şampiyon oldu. Futbol takımına verilen desteğin yarısını basketbola verseler bu takım daha da iddialı olur. Galatasaray yönetimi, basketbol için iddialı bir kadro kurma sözünü tutmalı ve Ataman'a destek olmalı.

*
Türkiye'de basketbol, futboldan sonra geliyor. Bu bir gerçek. Acı da olsa bir gerçek. Şu soruyu yöneticiler kendilerine sormalı ; biz bir spor kulübü müyüz, yoksa futbol kulübü mü? Eğer cevap spor kulübü ise basketbolcuları ve Ataman'ı küstürmeyin, kırmayın. O kadar net!


Bana ulaşabilirsiniz
https://twitter.com/ekaralinc


 

Senin için hazırladığımız haberler