Çin GP'de kazanan Max Verstappen! Lewis Hamilton ve Fernando Alonso...

21.04.2024 - 11:36 | Son Güncellenme: 21.04.2024 - 12:08

Formula 1'de sezonun beşinci durağı Çin GP oldu ve Şangay'da düzenlenen yarışta kazanan Red Bull'un Hollandalı pilotu Max Verstappen oldu. İşte tüm detaylar...

Çin GP'de kazanan Max Verstappen! Lewis Hamilton ve Fernando Alonso...

AJANSSPOR HABER

Formula 1'de sezonun beşinci yarışında Çin Grand Prix'sini kazanan pilot Red Bull pilotu Max Verstappen oldu. Pole pozisyonundan başlayan Hollandalı pilot, rahat bir yarışla damalı bayrağı en önde gördü. Verstappen'e podyumda eşlik eden pilotlar ise Lando Norris ve Sergio Perez oldu.

En hızlı tur Alonso'da

Aston Martin'in 42 yaşındaki pilotu Fernando Alonso, son turlarda pite girdi ve yumuşak lastik takarak önlere doğru uçmak istedi. İspanyol pilot, yumuşak lastikle tam 5 pilotu geçti ve en hızlı turun da sahibi oldu.

Lewis Hamilton puan barajına girdi

Sıralama turlarının ilk seansında elenen ve 18. sırada yarışa başlayan Britanyalı pilot, üç pilotun yarış dışı kalması ve iki kez de güvenlik aracının piste girmesiyle birlikte üç kez pit stop yaptı. Lewis Hamilton yarışı 9. sırada tamamladı ve bu sezon üçüncü kez bir yarışta 9. sırada yer aldı.

Üç pilot yarış dışı kaldı, iki kez güvenlik aracı girdi

Daniel Ricciardo ve Lance Stroll birbirlerine temas etti ve bunun sonucun Ricciardo yarıştan çekildi. Stroll ise 10 saniye ceza aldı.

Yuki Tsunoda ve Valtteri Bottas'da araçlarındaki sorunlardan dolayı yarış dışı kaldı. Tsunoda, bir pilotun Magnussen'in temasına uğradı ve lastik patlattı. Haas pilotu, Stroll gibi 10 saniye cezası aldı.

Güvenlik araçları ise iki kez piste girdi, Tsunoda ile Bottas'ın aracını pistten çektiler.

 

 

Senin için hazırladığımız haberler