Giresunspor'da Galatasaray Maçı Öncesi Kriz! Perez ve Campuzano'ya Milli Davet

20.01.2023 - 18:28 | Son Güncellenme: 20.01.2023 - 18:50

Süper Lig'de Galatasaray ile karşılaşacak Giresunspor milli maç krizi yaşıyor. Alexis Perez ve Jorman Campuzano, ilk kez Kolombiya Milli Takımı'na çağırıldı.

Giresunspor'da Galatasaray Maçı Öncesi Kriz! Perez ve Campuzano'ya Milli Davet

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında 28 Ocak günü Giresunspor ile Galatasaray karşı karşıya gelecek. Güçlü rakibi ile önemli bir müsabakaya çıkacak olan Giresunspor’da FIFA’nın milli maç penceresi olmamasına karşın milli maç krizi yaşanıyor.

Krizin nedeni Perez ve Campuzano'ya milli davet

Bu krizin nedeni ise Karadeniz ekibinin 2 Kolombiyalı oyuncusu Alexis Perez ve Jorman Campuzano’nun, Kolombiya Milli Takımı Teknik Direktörü Nestor Lorenzo tarafından ABD ile Galatasaray maçı ile aynı günde oynanacak karşılaşma için ilk kez A Milli Takımı aday kadrosuna çağrılmaları.

Lorenzo yeni kadro kuruyor

Kolombiya’nın başına 9 Temmuz 2022 tarihinde getirilen Arjantinli Nestor Lorenzo, şu ana kadar takımıyla 3 hazırlık müsabakasına çıktı. Üçü de ABD’de oynanan hazırlık maçlarında Eylül ayında Guatemala ve Meksika’yı kasımda ise Paraguay’ı deviren Lorenzo, hazırlık karşılaşmalarına çok sayıda oyuncu davet ederek 2024’de Ekvador’da yapılacak Copa America’da kullanabileceği oyuncuları görmeyi amaçlıyor. Arjantinli Teknik Direktör bu bağlamda 10’u yurt dışında forma giyen 20 oyuncuyu ABD maçı kadrosuna çağırdı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe Bruma'nın opsiyonunu kullandı! İşte bonservis bedeli
Habere Git

Oyuncular mutlaka gitmek istiyor

Normalde kulüpler FIFA’nın yılda 5 kez, Mart, Haziran, Eylül, Ekim ve Kasım aylarındaki 5 milli maç penceresi dışında yapılan hazırlık karşılaşmalarına mili oyuncularını göndermekle yükümlü değiller. Ancak Giresun cephesinden gelen haberlere göre ilk kez Kolombiya Milli Takımı’na seçilen bu iki oyuncu, yakaladıkları bu fırsatı mutlaka değerlendirmek istiyorlar.

Galatasaray maçına rağmen yönetime rest

Hem Teknik Direktör Hakan Keleş, hem de Giresunspor yönetimi aynı gün Galatasaray ile önemli bir lig maçı oynayacaklarını ve kendilerini göndermek istemediklerini oyunculara defalarca belirtmelerine karşın, her iki oyuncu da “Bu fırsat bir daha ayağımıza gelmez ne olursa olsun gitmek istiyoruz” diyerek yönetime rest çektiler.

Sezonun geri kalanını kaybetmemek için izin verildi

Hakan Keleş ise bu açık tavır sonrasında oyuncuları sezonun geri kalanında kaybetmemek adına çareyi Perez ve Campuzano’ya izin vermekte buldu. Keleş’in yakın çevresine “Campuzano zaten kiralık ‘nasılsa sezon sonunda yokum’ der oynamaz Perez de bizim oyuncumuz olmasına rağmen milli takıma gitmezse önünü tıkadığımız düşüncesiyle bize karşı tavır alabilir bu da takıma sezonun geri kalanında daha fazla zarar verebilir” dediği belirtiliyor.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'dan dev organizasyon! Manchester City...
Habere Git

Giresunspor performansları

Giresunspor’a 2021/22 sezonu başında gelen 28 yaşındaki stoper Alexis Perez, 51’i Süper Lig 2’si Türkiye Kupası olmak üzere takımıyla 53 maça çıkarken 2 gol atıp 1 asist yaptı. 2022 Eylül ayında Arjantin’in Lanus takımından kiralanan orta saha oyuncusu Jorman Campuzano ise 12 Süper Lig maçında oynadı ve 1 gol kaydetti. 

Kolombiya Milli Takımı 28 Ocak gününü 29’a bağlayan gece TSİ ile 0:30’da  ABD’nin Carson şehrinde ABD Milli Takımı ile karşı karşıya gelecek.

Senin için hazırladığımız haberler