Igor Tudor farkı?

04.04.2017 - 18:52 | Son Güncellenme: 04.04.2017 - 18:52

Galatasaray da İgor Tudor farkı, fark edilemeye başladı.Galatasaray a geldiği günden itibaren farklı oyun yapısı ve çok koşan bir takım yaratama çabası meyvelerini dünkü Adanaspor maçında  4-0 galip gelerek verdi.Ligde ve kupada hedeflerinden bir bir uzaklaşan ve taraftarını küstüren sarı kırmızı takımda, teknik direktör İgor Tudor yeniden heyecan getirdi.

Uygulatmaya çalıştığı  sistemi geldiği ilk günden itibaren hayata geçirme uğraşı veren Hırvat teknik adam, hedefsiz Galatasaray'ın tekrar hedefe tutunmasını sağladı.Hamza Hamzaoğlu ve Riekerink döneminde adeta gerileme dönemine giren sarı kırmızlı takım, İgor Tudor la yeniden doğdu.Takıma oynatmak istediği sistemi,çok koşan bir ekip yaratma arzusu zaman zaman sakatlık yaşanmasına neden oldu.

Öyle ya! Hamza Hamzaoğlu ve Riekerink yönetiminde resmen yan gelip yatan futbolcular, çalışmanın ne olduğunu Hırvat teknik adamla yeniden öğrenince sakatlıklarda peş peşe gelmişti.Lige verilen arada hem takımı daha da iyi çalıştırma hem de sakat oyuncuların iyileşme sürecine girmesi ve uygulatmak istediği sistem Hırvat teknik adamın elini kuvvetlendirdi.

Her hafta üzerine katarak mücadele eden takım, koşu mesafelerinde de rakiplerine adeta göz dağı veriyor.Sezon başında bir kaç oyuncusunun şahsi gayretleriyle maçlarını kazanan sarı kırmızılı  takım, tam bir "takım olma" görünümünde değildi.İgor Tudor dan önceki hocaların fazla yüklenmediği oyuncular, günü kurtarma mantığı ile maçlara çıkarken, şimdi her maçı kazanmak için mücadele ediyor.Hem de çok koşarak!

Peki neydi İgor Tudor un diğer hocalardan farkı?

Bir kere saha kenarında adeta maçı yaşıyor ve sürekli oyuncularıyla diyalog halinde.Bu tavırları oyuncularına negatif yönde etki ediyor.Takıma bir sinerji getiriyor.Sürekli koşan mücadele eden bir takım oluşturma mücadelesi veriyor.

Öyle ki; daha önceki hocalar döneminde adeta yokları oynayan ya da oynatılmayan Josue,Linnens, Rodrigues,Ahmet Çalık  İgor Tudor'la adeta yeniden doğdu.

Ahmet Çalık ve Semih iyi bir ikili oluşturdu.Adanaspor maçındaki ilk 11de başlayan bu oyuncular kalitelerini sergileme fırsatı buldular.Bu oyuncular farklı galibiyetin baş mimarı oldular.Dünkü maçta diğer teknik adamların bankosu olan Snijeder,Hakan Balta,De jong,Tolga Ciğerci yedek kulübesinde başladılar maça.Josue ile Selçuk uzun zaman sonra yan yana oynadılar.

Özellikle Josue  attığı paslar ve takımım atağa kaldırmada üstüne düşeni fazlasıyla yaptı.Galatasaray a geldiği günden beri belki de en iyi oyununu sergiledi.Koşmadığı  için eleştirilen kaptan Selçuk ilk golde yaptığı asist ve atttığı 2 penaltı golüyle galibiyette büyük pay sahibi oldu.İgor Tudor daha önce denediği 3 lü defans huyundan vazgeçip sarı kırmızılı takımın oynamayı sevdiği 4-2-3-1sistemine döndü.

İgor Tudorun takıma verdiği pozitif enerji sonrası alınan 4-0lık galibiyet Avrupa kupalarına katılma yolunda sarı kırmızılı takıma büyük moral verdi.Galatasaray bu futbolunu sürdürdüğü taktirde, ligi ikinci bitirme yolunda büyük avantaj yakalar.Sarı kırmızılı takımda dünkü maçtan iki oyuncu hayal kırıklığı yaşattı.Yasin ve Cavanda .Yasin ilerde çok top kaybetti.Eski Yasin'i mumla arttı.Bruma'nın takıma katılacacağını ve formda bir Rodriquez in olduğunu düşünürsek Yasin ileriki haftalarda forma şansı bulmayabilir.Bu da İgor Tudor un kulübe zenginliğini arttır.Sol bek te Linnens artık banko olur.Sağ bek ise yine Sabriye kalacak gibi gözüküyor.

 

Kısaca Galatasaray İgor Tudor la beklenen değişimi yaşıyor.Artık daha istekli ve iştahlı rakibini ısırarak oynuyor.Hiç bir oyuncunun yerinin garanti olmadığı dünkü maçta ziyadesiyle gördük.

 

Bir lafım da Galatasaray taraftarına.Evet yönetime küsmüş olabilirsiniz,takım beklentilerinizi karşılamıyor olabilir ama takımınıza küsemezsiniz.O boş tribünler size hiç ama hiç yakışmıyor!Hele de Igor Tudorla yeniden bir ivme yakalamışken.

Konuk Adanaspor ise bir an önce toparlanmalı yoksa bu ligde tutunamaz.

Senin için hazırladığımız haberler