IFAB, yeni kurallar için toplanıyor!

24.11.2021 - 20:45 | Son Güncellenme: 24.11.2021 - 20:53

Futbol oyun kuralları belirleyicisi IFAB, 5 oyuncu değişikliği, penaltı atışları ve ofsayt kuralının yeniden tanımlanması gibi konuları görüşmek için toplanıyor.

IFAB, yeni kurallar için toplanıyor!

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Futbolda yeni kuralları koyma ve kural değişiklikleri yapma yetkisine sahip tek kurum olan IFAB'ın Yönetim Kurulu toplanıyor. 25 Kasım Perşembe günü Türkiye saati ile 12:00'de toplanacak kurul, daha önce IFAB Teknik Danışma Kurulu tarafından belirlenen değişiklikler üzerinde tartışarak alınan kararları 5-6 Mart 2022 tarihinde toplanacak olan değişiklikleri hayata geçirme yetkisine sahip IFAB İcra Kurulu'na sunacak.

5 oyuncu değişikliği uygulaması, kalıcı hale mi gelecek?

Yönetim Kurulu'nun sunacağı ve onaylandıktan sonra 1 Haziran 2022 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanacak yeni kural değişikliklerinin önceki yıllar kadar kapsamlı olması beklenmiyor. Tavsiye edilecek konuların başında 5 oyuncu değişikliği uygulamasının kalıcı hale getirilmesi ancak 3 oyuncu değişikliği uygulamasının da isteyen organizasyonlar tarafından uygulanabilecek olması geliyor.

Kalecilerin, penaltı atışlarında çizgi gerisinde durup durmayacağı görüşülecek

Bir diğer küçük değişiklik ise kalecilerin penaltı atışlarında çizgi gerisinde de durabilmelerine izin verilmesi olacak. Ofsayt çizgisi teknolojisi ile ilgili son gelişmelerin de sunulacağı toplantıda ayrıca ofsayt kuralının yeniden tanımlanması ile ilgili önerilerin de konuşulması ve bu konudaki çalışmaların sürdürülmesi kararının alınması bekleniyor.

Küçük liglerde daha az maliyetli VAR sistemi 

El kuralındaki uygulamaların da konuşulacağı toplantıda herhangi bir değişiklik yapılmayacağı bildiriliyor. Kurul ayrıca küçük liglerde daha az maliyetli VAR sistemi üzerinde de görüş alışverişinde bulunacak.

Senin için hazırladığımız haberler