Ibrahimovic futbolu ne zaman bırakacak?

12.12.2020 - 00:17 | Son Güncellenme: 12.12.2020 - 00:22

Milan'da forma giyen Zlatan Ibrahimovic 39 yaşında olmasına rağmen takımının en etkili oyuncularından biri olarak dikkat çekiyor. Kariyerinde birçok önemli takımda oynayan Ibrahimovic futbolu bırakacağı tarih hakkında ipucu verdi. Öte yandan İtalya Serie A'da lider konumda olmalarına rağmen henüz bir şey kazanmadıklarını söyleyen İsveçli yıldız takım arkadaşlarını uyardı. İşte detaylar...

Ibrahimovic futbolu ne zaman bırakacak?

Hasan BEGDİLİ-AJANSSPOR

İtalya Serie A'da geride kalan 10 haftada topladığı 26 puanla lider konumda olan Milan'da İsveçli yıldız Zlatan Ibrahimovic takım arkadaşlarını uyardı.

BBC Sport'a konuşan 39 yaşındaki futbolcu, "İnanılmaz bir fom yakaladık, harika gidiyoruz ama hala hiçbir şey kazanmadık, bunu aklımızda tutmalıyız" dedi.

Futbolu ne zaman bırakacak?

Kendi form durumundan bahseden Ibrahimovic, "Yaptığım şeyleri yapamayana kadar futbol oynamaya devam edeceğim. Fiziksel olarak iyi kalmam gerekiyor ve gerisi kendiliğinden gelecek" şeklinde konuştu.

Zlatan Ibrahimovic'in kariyeri

İsveçli yıldız Zlatan Ibrahimovic kariyerine Malmö'de başladı. İsveç'teki başarılı performansı ona Ajax'ın kapısını kaçtı. 2001'de Ajax'a transfer olan Ibrahimovic burada sergilediği performansla 2004 yılında Juventus'un yolunu tuttu. 2006'daki şike skandalının ardından Milano ekiplerinden Inter'e transfer olan Ibrahimovic 2009 yılına kadar burada kaldı.

2009'un yaz transfer döneminde 69.5 milyon Euro karşılığında Barcelona'ya giden Ibrahimovic burada beklentileri karşılayamadı ve 1 sezon sonra Milan'a kiralandı. Milan 2011 yılında Ibrahimovic'in bosnervisini Barcelona'dan aldı.

2012'ye kadar Milan'da oynayan futbolcu 2012'de PSG'ye transfer oldu. PSG'nin ardından sırasıyla Manchester United ve LA Galaxy'de oynayan Ibrahimovic 2018 yılında Milan'a geri döndü.

Bu sezon Milan formasıyla 10 maçta 11 gol atan Ibrahimovic; tüm kariyerinde çıktığı 771 maçta 487 gol atıp 186 da asist yaptı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler