Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü kim? İbrahim Üzülmez mi Valerien Ismael mi?

21.03.2022 - 16:11 | Son Güncellenme: 21.03.2022 - 16:17

Beşiktaş’ın teknik direktörü olacağı iddia edilen İbrahim Üzülmez, Önder Karaveli hakkında ne düşünüyor? Ocakta verdiği röportajda fikrini söylemişti.

Beşiktaş’ın yeni teknik direktörü kim? İbrahim Üzülmez mi Valerien Ismael mi?

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş’ta Önder Karaveli’nin görevinden ayrılacağı haberleri ayyuka çıkmış durumda. Bu konuda çıkan haberler kulüp yönetimi tarafından şu saate kadar yalanlanmış da değil. Karaveli’nin yerine önce Fransız teknik adam Valerien Ismael geçti, sonraysa İbrahim Üzülmez’in adı geçti.

Şenol Güneş’in yardımcısı olacak!

Siyah beyazlı formayı yıllarca giyin, kaptanlığını yapan ve ‘Deli İbo’ lakabıyla bilinen İbrahim Üzülmez’in sezon sonuna kadar takamın başına geçeceği öne sürüldü. Üzülmez için daha önce de gelecek sezon Şenol Güneş’in yardımcısı olarak Beşiktaş teknik heyetinde yer alacağı iddiaları ortaya atılmıştı.

Teknik direktörlük sorusuna yanıt

Üzülmez Ocak ayında Ajansspor’dan Ahmet Uykan’a verdiği röportajda aralarında Önder Karaveli’nin de olduğu altyapı hocalarının A takımlarda görevlendirilmesine dair soruyu yanıtlamıştı. Üzülmez, artık Süper Lig’de teknik direktör seçiminde bir kriter kalmadığını savunmuştu.

Teknik direktörlük için kriter kalmadı!

Üzülmez, “Herhangi bir kriteri yok. Neyin kriteri? Sonuçta herkes bir şekilde teknik direktör oluyor. Futbolu yeni bırakan da altyapının hocaları da teknik direktörlük yapıyor. Artık başkanlar maddi önden olaya baktıkları için direk altyapı hocalarına görev veriyorlar” dedi.

Altyapı hocalarını küçümsemiyorum


İbrahim Üzülmez, örnek olarak ise şu isimleri vermişti: “Beşiktaş’ta Önder (Karaveli), Kasımpaşa’da Sami (Uğurlu) hocalarımız var. Onlarla yola devam edebiliyorlar. Son dönemde hocalık anlamında özel bir kriter aramaya da gerek yok. Belki 3-4 sene öncesine kadar hocalarla ilgili bir arz-talep oluyordu ama yakın zamanda bu durum ortadan kalktı. Başkanlar direkt altyapı hocalarını takımın başına getirebiliyorlar. Ben o hocaları asla küçümsemiyorum. İçlerinde çok değerli isimler var” diye konuşmuştu.

Rizespor’u şampiyon yaptı

Teknik direktörlük kariyerine 2015 yılında Elazığspor’da başlayan İbrahim Üzülmez, Gençlerbirliği (iki dönem), Gaziantepspor, Çaykur Rizespor, Bursaspor ve Ankaragücü’nde çalıştı. Üzülmez, Ağustos 2020’den bu yana boşta. Üzülmez, 2017-18 sezonunda Çaykur Rizespor’u TFF 1. Lig’de şampiyon yaparak Süper Lig’e taşımıştı.

Senin için hazırladığımız haberler