İstanbul'da Yaşanan Metrobüs Kazasının Nedeni Ortaya Çıktı

10.09.2022 - 14:07 | Son Güncellenme: 10.09.2022 - 14:18

Avcılar'da 4 metrobüs kazaya karıştığı ve 2 metrobüs kafa kafaya çarpıştı kazanın nedeni ortaya çıktı. İBB, kaza anı ile ilgili video yayınladı. Detaylar...

İstanbul'da Yaşanan Metrobüs Kazasının Nedeni Ortaya Çıktı

AJANSSPOR HABER

Avcılar Şükrübey metrobüs durağı yakınlarında 4 metrobüs kazaya karıştı ve 2 metrobüsün kafa kafaya çarpıştığı anların videoları yayımlandı. Video da şoförün rahatsızlandığı ve ambulans istediği ortaya çıktı. İşte detaylar...

99 kişi yaralandı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, kazada 99 kişinin yaralandığını açıkladı.

Yerlikaya, metrobüs hattının çift yönlü olarak ulaşıma açıldığını ifade etti. Yerlikaya, 50 yaralının hastanelere sevk edildiğini, 49 yaralının ise ayakta tedavi edildiğini duyurdu.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Avcılar'da 4 metrobüsün çarpıştığı kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Ekrem İmamoğlu, Avcılar'da 99 kişinin yaralandığı Metrobüs kazasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, "Saat 18.30 sıralarında 100 bini aşan insan yolculuk yapıyor. Burada Kaza meydana geldi. Yaptığımız incelemelerde birlikte 18.30'da oluşan bu kaza 2 saat içerisinde ekiplerimizin hızlı müdahalesiyle ulaşıma açıldı" dedi.

Ekrem İmamoğlu kazanın oluş nedenini ise "Kazanın kayıtlarından ve elde ettiğimiz görüntülerden ve ses kaydından ortaya çıkıyor ki şoförün feryat ederek, kötü oluyorum, ambulans çağırın diyerek aslında bir baygınlık geçirdiğini ve otobüsün direksiyonunun yan şeride doğru kayarak kafa kafaya çarpışmasına vesile olduğunu ifade etmek isterim" şeklinde açıkladı.

Senin için hazırladığımız haberler