"Hüseyin Çimşir, tarihe geçme fırsatını geri tepmez"

18.06.2020 - 14:35 | Son Güncellenme: 18.06.2020 - 14:41

Trabzonspor, Süper Lig'de şampiyon olabilecek mi? Hüseyin Çimşir, final haftalarında başarılı olur mu? Trabzonspor'un eski teknik direktörlerinden Sadi Tekelioğlu, bordo-mavililerin gündemini değerlendirdi.

"Hüseyin Çimşir, tarihe geçme fırsatını geri tepmez"

Trabzonspor’un eski teknik direktörlerinden Sadi Tekelioğlu, bordo-mavililerin gündemini değerlendirdi. Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanabilecek mi? Süper Lig’de şampiyon kim olur? ‘Hüseyin Çimşir, final haftalarının teknik direktörü değil’ yorumları için neler düşünüyor? Sadi Tekelioğlu tüm bu sorulara yanıt verdi.

Radyospor’da Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in canlı yayında sorularını yanıtlayan Sadi Tekelioğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

“Maçın seyircisiz olması Trabzonspor’un işine yaradı”

Kadıköy’de Trabzonspor’un Fenerbahçe’yi 3-1 yendiği maçı değerlendiren Tekelioğlu, seyircisiz oynanan mücadelenin bordo-mavililerin lehine olduğunu düşünüyor.

Sadi Tekelioğlu, ”Trabzonspor’un Fenerbahçe ile oynadığı kupa maçındaki en önemli avantajı, karşılaşmanın seyircisiz olmasıydı. Seyircili olsaydı maçın rengi değişirdi. Fenerbahçe’nin kadrosu kısıtlıydı. Düşündüğümden daha kolay bir galibiyet oldu” diye konuştu.

“Hakem Emre’yi oyundan atmayabilirdi”

Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu’nun sarı-lacivertliler için ateşleyici bir isim olduğunu ve oyuna kırmızı kart gördüğü için girememesine dikkati çeken deneyimli teknik adam, “Emre’nin oyuna girememesi Trabzonspor için avantaj oldu. Trabzonspor, hak ettiği şekilde turu geçti. Önceki maçlara göre daha rahat bir maç oldu. İş artık finale kaldı. Hakemin maça çok etki ettiğini düşünmüyorum. Emre’yi dışarıya attığı pozisyonda sadece sarı kart çıkabilirdi. Onun dışında hakemlik bir şey olmadığını düşünüyorum" dedi.

“Trabzonspor’un kadrosu şampiyonluk için yeterli”

Sadi Tekelioğlu, Trabzonspor’un şampiyonluk iddiası için ise ”Hüseyin Çimşir şu ana kadar iyi bir performans sergiledi. 23 yıl sonra Fenerbahçe karşısında galibiyet almak önemliydi. Fenerbahçe maçlarındaki performansı dikkat çekici. Trabzonspor’un kalan maçları iyi değerlendireceğini düşünüyorum. Tabii ki Trabzonspor’un zor maçları var. Ama mevcut kadrosu şampiyonluk için yeterli” görüşünü savundu.

“Hüseyin Çimşir, tarihe geçme fırsatını geri tepmez”

Bordo-mavililerin eski teknik patronu, yarışın Başakşehir ile Trabzonspor arasında geçeceğini ve Galatasaray’ın yarıştan kopacağı fikrini taşıyor.

Tekelioğlu, ”Galatasaray, 6 puan farkı kapatabilir mi? Kadrolarında sakatlık problemleri var. Yarış, 2 takım arasında geçer diye düşünüyorum. Trabzonspor ve Başakşehir arasında bir yarış olacak bence. Takımların birbiriyle oynayacağı maçlar belirleyici olacak. Hüseyin Çimşir ve öğrencileri başarılı olursa, tarihe geçmiş olacaklar. Bu fırsatı Çimşir geri tepmeyecektir” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler